«Оселедець під шубою 21 століття» від Жені Клопотенко

Все буде добре

Кулінар Женя Клопотенко пообіцяв власної мамі в студії «Все буде добре», що запропонує їй рецепт сучасної оселедця під шубою, від якого вона не стане відмовлятися. По суті, це буде желейно-буряковий мус з горіховим шаром і з кількою на зеленій бісквітній подушці.

vlcsnap-2016-12-27-12h15m59s42

Для бісквіта:

  • Яйця – 4 шт.
  • Борошно – 0,5 склянки
  • Сіль, перець – за смаком
  • Цибуля – 1 шт.
  • Базилік – 2 гілочки
  • Кріп – 2 гілочки
  • Петрушка – 2 гілочки

Для верхнього шару шуби:

  • Волоські горіхи – 50 г
  • Кілька (пряного посолу) – 200 г
  • Буряк – 1 кг
  • Желатин – 1 упаковка
  • Лимон – 1 шт.
  • Домашній майонез – 2 ст. л.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт домашнього майонезу від Ектора Хіменес-Браво

Приготування:

  1. Подрібнити зелень в блендері
  2. Розділити яйця на жовтки і білки.
  3. Збити жовтки з цукром, сіллю, додати борошно, додати збиті білки, додати подрібнену зелень
  4. Випікати бісквіт в квадратній формі 10 хвилин при температурі 180 градусів. охолодити
  5. Варений буряк перебити в блендері з майонезом, сіллю, цукром і лимонним соком
  6. Набряклий желатин розпустити в сотейнику, з’єднати з буряком
  7. Кільку нарізати дрібними кубиками
  8. Почищені горішки дрібно порубати
  9. Сформувати канапе у формі
  10. Видавити формою бісквіт (залишити його у формі), зверху викласти кільку, потім фісташки, потім шар буряка з желатином.
  11. Застигати канапе має у формі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вибрати безпечну солону рибу