Карамельний мус: рецепт від Лізи Глинської

Все буде добре

На створення цього вишуканого десерту, що нагадує розсипи бурштину, Лізу Глинську надихнуло оздоблення паризьких палаців. Карамельний мус готується швидко, тому йому обов’язково знайдеться місце в новорічному меню.

caramel_mousse_text.jpg

Карамельний мус від Лізи Глинської

Складові:

Карамельний мус:

  • 100 г цукру
  • 30 мл води
  • 50 г вершкового масла
  • 180 мл вершків (жирність не менше 30%)
  • 4 жовтки (80 гр)
  • стручок ванілі або ванілін
  • 4 г желатину + 20 мл води
  • 100 мл вершків (жирність не менше 30%)

Карамельне желе:

  • 300 мл води
  • 70 гр цукру
  • 10 желатину + 50 мл води

Приготування:

  1. Приготування карамелі. У сотейник відправляємо воду і цукор. В отриману карамель додаємо гарячі вершки і ваніль. Доводимо до однорідного стану.
  2. Знімаємо карамельні вершки з вогню, додаємо вершкове масло, замочений набряклий желатин, жовтки.
  3. Перебиваємо занурювальним блендером.
  4. У остигнула карамельну масу додаємо збиті до стійких піків вершки.
  5. Вимішуємо делікатно, намагаючись зберегти легкість.
  6. Готовий мус викладаємо у форми, прибираємо в холодильник на кілька годин.
  7. Готуємо карамельне желе. Цукор відправляємо в сотейник, чекаємо появи темної карамелі. Заливаємо в карамель окріп, перемішуємо. Якщо залишилися шматочки карамелі, необхідно потримати рідину ще деякий час на середньому вогні до повного розчинення цукру. Одержаний карамельний сироп з’єднуємо із замоченим набряклим желатином.
  8. Виливаємо тонким шаром на деко, застелене харчовою плівкою, або в силіконову форму. Прибираємо в холодильник на кілька годин.
  9. Застигле карамельне желе нарізаємо невеликими, довільними шматочками і викладаємо їх поверх мусу.