Качка у тісті з чорносливом від Лілії Ребрик

Все буде добре

Якщо ви плануєте зустрічати Новий рік удвох з коханою людиною і в романтичній обстановці, то кращою стравою для святкового столу буде качка за рецептом телеведучої Лілії Ребрик.

Інгредієнти:

  • Качка – 2,5 кг (тушка)
  • Чорнослив – 200 г
  • Лікер – 200 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Суміш перців – 1 ч. л.
  • Листкове тісто – 0,5 кг
  • Кунжут – 1 ст. л.

Приготування:

Качку покласти на обробну дошку черевцем вниз і зробити глибокий надріз по спинці (до кістки). Поступово, зберігаючи у цілісності шкіру, вивільнити скелет качки. Найскладніше: вирізати кістки крил і лапок. Спочатку треба зламати суглоби, підрізати сухожилля, а потім зрізати з кісток м’ясо.

Зріжте частину жиру і розтопіть, надріжте пластами м’ясо з грудки і розподіліть по всій поверхні качиної тушки.

Посолити, поперчити, прикрити плівкою і залишити приблизно на 40 хвилин.

Відмочений чорнослив подрібнити у блендері.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Качка по-пекінськи від Сергія Калініна

Потім розкласти качку на дошку, накрити харчовою плівкою і відбити молоточком. Викласти подрібнений чорнослив на качку. Скрутити рулет, починаючи з вузького боку. Загорнути рулетом в харчову плівку. Відварити протягом 20 хвилин.

Перекласти готовий рулет на тарілку, звільнити від плівки. Остудити.

Розкачати тісто в прямокутник. Викласти по центру прямокутника рулет з качки.

Зверху і знизу прямокутника залишити вільне місце (приблизно 4-5 см), з боків – по 10 см.

Бічні частини тесту нарізати по діагоналі по відношенню до рулету на смужки шириною близько 1 см. Випікати при 180 градусів до рум’яної скоринки.

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити сайт -
поставте 3 чесних галочки:

1. Я готовий щомісяця платити за доступ до сайту без реклами:

2.

3. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля