Часниковий суп для імунітету від кулінарних експертів

Все буде добре

У сезон застуд ми як ніколи потребуємо у вітамінах. Одним з найбільш «потужних» зброї в боротьбі з вірусом є часник. Однак багато відмовляють собі в його вживанні через неприємного запаху. Але тепер ця проблема вирішена! Наші кулінарні експерти Самвел Адамян і Сергій Калінін розповіли як приготувати вітамінний суп з часнику, після якого можна йти навіть на побачення!

Складові:

  • Часник – 10 зубчиків
  • Рослинна олія – ​​1 ст. л.
  • Вершкове масло – 1 ст. л.
  • Картопля (відварений заздалегідь) – 400 г
  • Корінь імбиру – 2 см свіжого або ½ ч. л. сухого
  • Лук – 2 шт.
  • Бульйон (курячий або овочевий) – 1 л
  • Вершки – 100 мл
  • Лимон – 1 шт.
  • Чебрець – 1 ч. л.
  • Червоний перець, сіль – за смаком
  • Зелень – для подачі

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінський суп з сьомги проти застуди від Ектора Хіменес-Браво

Приготування:

  1. Часник запекти в духовці за температури 180° С протягом 45 хвилин.
  2. Лук і спеції обсмажити на вершковому маслі.
  3. Додати печений часник, тримати на вогні ще пару хвилин.
  4. Влити бульйон, накрити кришкою і довести до кипіння.
  5. Додати заздалегідь відварену картоплю. Перебити суп в блендері до стану пюре.
  6. Потім посолити і додати вершки. Знову довести суп до кипіння.
  7. Зняти з вогню. Коли суп трохи охолоне – додати лимонний сік.

Смачного!