Страви на Старий Новий Рік: що приготувати?

Все буде добре

Попереду ще одне зимове свято – Новий Рік за старим стилем. Закінчився різдвяний піст, 13 січня настає Щедрий вечір, який, виявляється, так називається саме через те, що тепер дозволено їсти смачно і ситно. Які страви готують на Старий Новий Рік, ви дізнаєтеся у нашому матеріалі.

Читайте також: старий новий рік – традиції та звичаї святкування

Отже, пропонуємо пару покрокових рецептів, що приготувати на Старий Новий Рік 2017. Якщо ви не забобонні, то можете включити м’ясо птиці до меню. Для початку пропонуємо рецепт холодцю-асорті, в якому курка – скоріше, доповнення до яловичини.

holodec

Інгредієнти для холодцю з трьох видів м’яса:

  • яловича гомілка – 1 шт .;
  • яловичина – 500 г;
  • свинина – 500 г;
  • курка – 500 г;
  • морква – 1 шт .;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт .;
  • кріп – 3-4 гілочки;
  • петрушка – 3-4 гілочки;
  • лавровий лист – 2 шт .;
  • часник – 3-4 зубчики;
  • чорний перець (горошком) – 5 шт .;
  • сіль

Приготування:

  1. Яловичу гомілку залити холодною водою, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити ще 5 годин. Не забувайте знімати піну!
  2. Додайте м’ясо, що залишилося (курка, яловичина, свинина) і варіть ще півтори години.
  3. Помийте, очистіть і крупно наріжте моркву і цибулю. Додайте в бульйон. Також покладіть туди перев’язаний ниткою пучок зелені, лавровий лист і перець і варіть ще півгодини.
  4. Посоліть бульйон. Процідіть.
  5. Зніміть м’ясо з кісток і наріжте досить дрібно. Очищені зубчики часнику продавите до м’яса.
  6. Розкладіть по формах. Залийте бульйоном, щоб м’ясо було під поверхнею (приблизно на два пальці).
  7. Залиште остигати при кімнатній температурі, а потім помістіть форми у холодильник, доки холодець застигне.

Читайте також: Холодець з качки і курки від Лізи ГлинськоїХолодець з качки і курки від Лізи Глинської

Традиційні страви на Старий Новий Рік теж підійдуть. Ніхто не дорікне вас, якщо ви поставите на стіл різдвяну кутю.

Читайте також: Коли, чим та як посівати на старий новий рік?

Інгредієнти для куті:

  • шліфована пшениця – 1 стакан
  • мак – 100 г
  • горіхи (волоські або лісові) – 100 г
  • цукор – 1 ст. л
  • сіль – 1 ч. л.
  • мед – за смаком

Приготування:

  1. Промийте пшеницю під холодною проточною водою. Не використовуйте теплу або гарячу воду, бо пшениця не буде розсипчастою. Відкиньте стікати.
  2. Залийте пшеницю в каструлі двома склянками води, а мак – 70 мл.
  3. Варіть пшеницю під кришкою до закипання. Мак тримайте на слабкому вогні півгодини.
  4. Коли пшениця закипить, продовжуйте варити. Через 10 хвилин додайте сіль.
  5. Долийте півсклянки води в мак, коли вода випарується. Не дозволяйте йому закипати.
  6. Обсмажте покришені горіхи на сковороді без масла.
  7. Запарте родзинки окропом. Злийте воду.
  8. Готову пшеницю залиште стікати на друшляку 10 хвилин.
  9. Мак перетріть з цукром в ступці.
  10. Змішайте пшеницю, мак, родзинки та горіхи. Заправте медом.

Читайте також: Класичний рецепт олів’є

Також рецепти страв на Старий Новий Рік, ви можете взяти у нашому матеріалі, присвяченому різдвяному і новорічному столу. Ідеї з шоу «Все буде смачно» і «МастерШеф» вам обов’язково знадобляться, якщо не сьогодні, то на будь-яке інше свято: Меню на Новий рік: що приготувати?

Смачного!