Дитяче печиво: рецепт «Кольорові олівці»

Все буде добре

Такі олівці ви точно не будете забороняти гризти своїй дитині. Самі приготуєте, та ще й приєднаєтеся до поїдання! У цьому впевнений Тарас Шпіра, який приніс до студії незвичайний рецепт – дитяче печиво «Кольорові олівці»! vlcsnap-2017-01-17-13h12m47s227

Складові:

  • Вершкове масло – 100 г
  • Сметана – 1 ст.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 250 г
  • Сіль – 0,3 ч.л.
  • Ванільний цукор – 0,5 ч.л.
  • Цукрова пудра – 100 г
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Буряковий сік – 0,5 ст.
  • Морквяний сік – 0,5 ст.
  • Сік шпинату – 0,5 ст.

Приготування:

  1. Розм’якшене вершкове масло перетріть з цукровою пудрою. Додайте сметану, жовток, ванільний цукор, сіль. Додайте просіяне борошно порціями. Тісто має бути еластичним і не липнути до рук.
  2. Тісто розділіть на 2 частини: 1/3 і 2/3. Більшу частину тонко розкачайте в прямокутник шириною 15 см. Накрийте харчовою плівкою і сховайте у холодильник на 1 годину, щоб потім було легше з ним працювати
  3. Меншу частину розділіть на три частини. В першу вливаємо буряковий сік, у другу – морквяний, у третю – шпинатний.
  4. Розкачайте тісто в тонкі джгутики (намагаємося зробити їх в діаметрі 0,5 см). Приберіть в холодильник і дістаньте разом з прямокутним пластом тіста.
  5. Через годину прямокутний пласт тіста змастіть збитим яйцем. Наріжте тісто на смужки (ширина залежить від того, як тонко ви розкачали стрижень), приблизно на 2,5, а то і 3 см.
  6. Тепер покладіть кольоровий стрижень на смужку білого тіста і скатайте. Краще катати через плівку (як роблять з рулетами): тоді не липне ані до столу, ані до пальців. Між стрижнем і білим тістом не повинно залишитися проміжків. Зверху змащуємо збитим жовтком.
  7. Викладіть на деко з пергаментним папером. Випікайте при температурі 200 градусів 15-20 хвилин.
  8. Тільки після повного остигання печива можна «заточити» ножем олівці.

Смачного!