Консервовані кекси – рецепт Тетяни Литвинової

Все буде добре

Що робить кекс у банці? Консервується! Якщо ви скористаєтеся рецептом Тетяни Литвинової, вам два місяці не потрібно буде нічого пекти. Якщо, звичайно, вам не захочеться розкрити баночку раніше.

vlcsnap-2017-01-30-13h46m26s44

Складові:

  • Борошно-180 г
  • Розпушувач – 2 ч. Л.
  • Цукор – 50 г
  • Яйце – 4 шт.
  • Ванільний цукор
  • Сіль

Для сиропу:

  • Бадьян – 1-2 зірочки
  • Вода – 1 л
  • Кориця – 1 паличка
  • Ром – 100 мл
  • Цукор – 350 г

Приготування:

  1. Збити яйця з маленькою щіпкою солі до білого кольору, додати цукор і продовжити збивати протягом 5 хвилин. Маса повинна загуснути до м’яких піків і збільшитися в об’ємі в 2 рази.
  2. Змішати борошно з розпушувачем і ванільним цукром.
  3. Вмішати ложкою борошно в яєчну суміш і замісити тісто.
  4. Викласти тісто по 1 ч. ложці, без гірок в формочки.
  5. Випікати в духовці розігрітій до 180-190° С 10-15 хвилин. Дати охолонути.

СЕКРЕТ №1: В формочки тісто викладати потрібно по одній чайній ложці, без гірки, так як під час випікання тісто буде підніматися і може вийти за бортики форми.

Приготування заливки:

  1. Змішати воду з цукром, додати лимонну цедру, паличку кориці, зірочку бадьяна і сік лимона.
  2. Проварити 10 хвилин сироп, потім процідити.
  3. Чистий сироп довести до кипіння, влити ром і прокип’ятити.
  4. Простерилізовані банки заповнити кексами, акуратно залити банки доверху гарячим сиропом, закатати і перевернути. Дати банкам охолонути.

СЕКРЕТ №2: Замість рому можна взяти коньяк, а якщо ви готуєте цей десерт для малюків, то замініть його цукровим сиропом і цедрою лимона

Зберігати кекси в банці потрібно в прохолодному темному місці або в холодильнику.