Лазанья у банці: рецепт Михайла Присяжнюка

Все буде добре

Експерт «Все буде добре» Михайло Присяжнюк – хороший юрист, а ось кухар з нього, за його твердженням, так собі. Зате він точно знає, як спростити складний рецепт. Перед вами лазанья без тіста, яка готується у банці! 

vlcsnap-2017-02-02-13h18m21s28

Складові:

  • Фарш зі свинини – 250 г;
  • Гриби (печериці) – 250 г;
  • Цибуля – 1 шт .;
  • Тонкий лаваш – 1 уп.;
  • Молоко – ½ склянки;
  • Вершкове масло – 80 г;
  • Борошно – 1 ч. л .;
  • Помідор – 1 шт.;
  • Томатна паста – 1 ст. л;
  • Сир тертий – 200 г;
  • Сіль, перець, цукор – за смаком

vlcsnap-2017-02-02-13h18m16s227

Приготування:

  1. Гриби обсмажити з цибулею
  2. М’ясний фарш посолити і поперчити.
  3. Лаваш занурити в підсолену кип’ячену воду і вирізати гострим ножем кола за діаметром банки.
  4. Обсмажити борошно на вершковому маслі.
  5. Додати томатну пасту, сіль, перець, цукор.
  6. Влити молоко. Добре перемішати. Довести до кипіння.
  7. Помідор нарізати тонкими кружечками.
  8. Банку змастити невеликою кількістю олії.
  9. Викласти шари в банці: соус-помідор-три кружечки лаваша- фарш-гриби з луком-лаваш-соус-фарш-лаваш-помідори.
  10. Посипати тертим сиром і поставити в розігріту до 160° С духовку на 30-40 хвилин до утворення рум’яної скоринки.