Шоколадний десерт «Захер Пана-кота» від Оксани Мансирової

Все буде добре

«Зáхер» (нім. Sachertorte) – шоколадний торт, винахід австрійського кондитера Франца Захера. Торт є типовим десертом віденської кухні і разом з тим одним з найпопулярніших тортів в світі.
Ви навчитеся готувати десерт, від якого не зможете відірвати погляд, а смак його просто зведе вас з розуму! Дізнайтеся, що буде, якщо поєднати два смачних десерту – торт «Захер» і Панна-котта! А докладний рецепт нам розповіла фіналістка «Майстер-шеф 4» Оксана Мансирова.

Читайте також: домашній снікерс – рецепт Вані Томашева

Інгредієнти Панна-котта:

Вершки – 200 г

Цукор – 100 г

Желатин – 10 г

Ванільний цукор – 10 г

Інгредієнти «Захер»:

Яйця – 5 шт.

Борошно – 100 г

Цукор – 50 г

Какао – 20 г

Дрібка солі

Вода – 100 г

Коньяк – 30 г

Шоколад – 100 г

Масло вершкове – 50 г

Ягоди

М’ята

Приготування:

Желатин замочити. Вершки поставити на повільний вогонь, прогріти. Постійно помішуючи, вмішати цукор.

Зняти з вогню і вмішати желатин. Викласти в форму шаром 2 см. Поставити в холодильник на 30 хвилин.

Жовтки відокремити від білків, збити з цукром. Вмішати просіяне борошно і какао.

Збити білки з дрібкою солі. У два етапи з’єднати з основою. Викласти на деко.

Випікати 20-25 хвилин при 180 ° С. Приготувати просочення: в воді розтопити цукор, додати коньяк, випарити.

Розтопити шоколад з маслом на паровій бані. Вирізати кружальця з панна-котти і бісквіта.

Бісквіт змастити пропиткою, потім шоколадом. Зібрати десерт, чергуючи шари бісквіта і панна-котти. Полити шоколадом, прикрасити ягодами і м’ятою.