Телятина з вишнею у шоколадному соусі від Лілії Ребрик

Все буде добре

Романтика, квіти, шоколад і вечеря при свічках – це незамінна частина романтичної вечері в День Всіх Закоханих. Але ця вечеря буде неповноцінним без романтичного страви, яке обов’язково сподобається вам і вашій половинці. Рецепт телятини для такого особливого випадку нам підкаже любляча дружина і телеведуча Лілія Ребрик!

Складові:

  • Телятина – 600 г
  • Сухе червоне вино – 100 мл
  • Вишня – 150 г
  • Розмарин (можна сушений)
  • Листя чорної смородини (можна сушене)
  • Гіркий шоколад – 30 г
  • Вершки – 50 мл
  • Цибуля-порей – біла частина
  • Олія соняшникова – 15 мл
  • М’ясний бульйон – 250 мл
  • Перець
  • Сіль
  • Петрушка

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: М’ясо у міланському соусі від Ектора Хіменес-Браво

Приготування:

  1. М’ясо нарізати великими шматочками і залити сухим вином. Додати дрібно нарізаний або сушений розмарин, сіль, перець, листя смородини і невелику кількість рослинної олії.
  2. Залишити на 20 хвилин. Після цього м’ясо дістати з маринаду, викладати в розігріте рослинне масло і обсмажувати. Білу частину цибулі-порею нарізати кільцями і додати до м’яса.
  3. Обсмажувати декілька хвилин. Влити маринад і бульйон, накрити сковорідку кришкою, доводити до кипіння і зменшити вогонь. Гасити 30 хвилин.
  4. Додати тертий шоколад і попередньо разморожену вишню. Тущкувати ще 30 хвилин. Наприкінці влити вершки, нагріти і зняти з вогню.