Пиріг з бичками: рецепт Микити Летинського

Все буде добре

Учасник першого сезону «МастерШеф Діти» Микита Летинський на прізвисько Одеса – рибалка принаймні в четвертому поколінні. Тому він точно знає, що приготувати, щоб усіх здивувати: пиріг з бичків з овочами! Також Микита розкриє два секрети, як позбавити страву з бичків сильного рибного запаху.

vlcsnap-2017-02-14-17h51m20s20

Складові:

  • Бички – 700 г
  • Морква -3 шт.
  • Лук – 3 шт.
  • Чорнослив – 50 г
  • Оливки – 30 шт.
  • Вершкове масло – 1 ч .л.
  • Пучок кропу
  • Домашній майонез
  • Твердий сир – 90 г
  • Сванська сіль – 2 ч. л.
  • Сичуанський перець – 1 ч .л.

Заливка:

  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко – 4 ст. л.
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

1. Овочечисткою нарізати одну морквину тоненькими пластинками. Дві інші морквини натерти на середній тертці.

2. Застелити пергаментним папером форму для випічки, змастити папір вершковим маслом, покласти морквяні пластинки внахлест.

ПОРАДА 1, ЯК ФІЛЕТУВАТИ БИЧКіВ:

  • Ретельно очистити рибу від луски, в тому числі під плавниками і на голові. Це зменшить її запах.
  • Зробити надріз по спинці риби до середини (як уздовж, так і поперек).
  • Потім протягнути ніж крізь тушку.
  • Притримуючи рибу за верхню частину, вести ніж по хребту до хвоста.
  • Залишається тільки відокремити м’ясо від реберних кісток.

3. Половину філе бичків укласти поперек морквяних пластин, намазати майонезом.

ПОРАДА 2, ЯК ПОЗБУТИСЯ ЗАПАХУ: замаринуйте філе у сванській солі і сичуанському перці 10 хвилин.

  • Сванська сіль – суміш кухонної солі з часником, сушеним кропом, кінзою, пажитницею (половою, рейграсом), червоним перцем і кмином.
  • Сичуанський перець – висушені оболонки плодів перцевого дерева з цитрусовим присмаком.

4. Яйця посолити, поперчити і збити з молоком до утворення піни. Залити поверх майонезу половину маси.

5. Промити і обсушити за допомогою паперових рушників чорнослив, нарізати його на смужки. Укласти на шар майонезу половину порції чорносливу.

6. Оливки без кісточки нарізати кружечками. Зелень порубати. Викласти у форму.

7. Лук нарубати, змішати з кропом. На чорнослив викласти половину порції.

8. Викласти терту моркву – половину порції, розкладаємо рибу, що залишилась, шар майонезу, чорнослив, цибуля і на завершення – терта морква.

9. Зробити у листковій масі 10-12 наскрізних проколів, щоб заливка рівномірно розтеклася. Залити рибний торт заливкою, що залишилася, дати постояти хвилин 10.

10. Запікати в духовці при 180° C 40 хвилин. За 10 хвилин до готовності присипати тертим сиром для утворення рум’яної скоринки.

11. Вийняти з духовки, дати трохи охолонути, викласти на пласку тарілку і нарізати шматочками

vlcsnap-2017-02-14-17h52m06s252

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити СТБ -
поставте 2 чесних галочки:

1.

2. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля