Качка вийшла жорстка: що робити і як виправити? Секрет Сергія Калініна

Все буде добре

Чому качка виходить жорсткою? Ймовірно, ви перетримали її в духовці за невисокої температури. Так вона не згорить, але стане «гумовою» і не такою смачною. Але кулінар Сергій Калінін прийде на допомогу!

Візьміть 2 літри молока і залийте качку. Якщо вам трохи не вистачить молока, можете трохи розбавити водою. На смак м’яса це не вплине. Варіть в духовці за температури 250 ° C протягом 20 хвилин.

утка жёсткая что делать

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Качка по-пекінськи від Сергія Калініна

Приготуйте овочевий гарнір, який насичить качку соком. Вам знадобиться:

  • Морква – 2 шт .;
  • Гриби – 200 г;
  • Яблука – 2 шт .;
  • Сіль, чорний перець – за смаком;
  • Цукрова пудра – 1 ст. л.;
  • Соняшникова олія – 2 ст. л.

Приготування:

  1. Викладіть овочі та яблука на деко. Додайте сіль, перець, цукрову пудру. Додайте соняшникову олію.
  2. Покладіть проварену в молоці качку на овочі та запікайте десять хвилин за температури 200° C.

Приготуйте соус для качки. Вам знадобиться:

  • М’ята – півпучка;
  • Петрушка – півпучка;
  • Кріп – півпучка;
  • Сіль, чорний перець – за смаком;
  • Соняшникова олія –1 ст. л .;
  • Сметана – 3 ст.л.

Подрібніть всі інгредієнти в блендері, додайте сметану.

Готову качку на овочевій подушці подавайте на стіл разом з соусом.