Тклапі з начинкою: рецепт від кулінарного шпигуна Самвела Адамяна

Все буде добре

Співачка Анастасія Приходько скуштувала в Албанії закуску, а назву не запам’ятала. Проте збереглося фото. За ним кулінарний шпигун Самвел Адамян відновив рецепт тклапі з гострою і солодкою начинкою.

Тклапі – це кислий лаваш, який готується з фруктового пюре без грама муки. Спочатку грузинський винахід, але використовується і в інших країнах. А ось в Україні рідкість. Зате тепер ви зможете приготувати тклапі з начинкою на власній кухні.

тклапи

Інгредієнти:

Для тклапі:

  • Сливи – 1 кг
  • Яблука – 1 кг
  • Сік лимона – 200мл

Для солодкої начинки:

  • Родзинки (замочені) – 100г
  • Сир кисломолочний – 100г.
  • Волоський горіх (подрібнений) – 2 ст. л.
  • Цукор – 3 ч.л.
  • Кориця – на кінчику ч. л.
  • М’ята – 1 гілочка

Для гострої начинки:

  • Червона квасоля (відварена) – 200г
  • Волоський горіх (подрібнений) – 2 ст. л.
  • Перець червоний – 1 г
  • Перець чорний – 1 г
  • Кінза – 10 г

тклапи рецепт

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Улюблена закуска співака Потапа

Приготування:

Тклапі

  1. Помити сливи (або яблука), очистити від кісточок, порізати на дольки. Додати до них сік лимона, поставити вариться на повільний вогонь.
  2. Варити до однорідного стану, не доводячи до кипіння.
  3. Проварену масу подрібнити блендером.
  4. Отриману масу вилити на деко з пергаментом шаром в 3-5 мм, відправити у духовку сушитися (температура не більше 70 ° C) на півтори години.

СЕКРЕТ 1: Більш тонкий лаваш вийде сухим і ламким, а більш товстий залишиться вологим і швидко зіпсується.

  1. Висушений тклапі згорнути в рулет з пергаментом, дати охолонути.

СЕКРЕТ 2: Висушений тклапі може зберігатися до року. Для використання трохи розмочити лист в теплому бульйоні.

Приготування начинки: Подрібніть всі інгредієнти до однорідної консистенції.

Акуратно розгорніть листи тклапі, намастіть начинкою, скрутіть назад без пергаменту. Подавайте нарізаним.