Чорно-біла паста з фісташковим соусом: рецепт Дмитра Горовенка

Все буде добре

Новому судді шоу «МастерШеф Діти» жереб визначив приготувати страву із виконанням п’яти вимог: за 30 хвилин, чорно-білу, з горіхами, з використанням штопора і щоб у результаті вийшла паста! Двостороння паста з фісташковим соусом – хутчіш записуйте рецепт від Дмитра Горовенка!

vlcsnap-2017-02-16-19h57m05s109

Інгредієнти:

Для пасти:

  • борошно пшеничне – 250 г;
  • борошно з твердих сортів пшениці – 400 г;
  • яйця – 4 шт .;
  • оливкова олія – 12 г;
  • масло вершкове – 50 г;
  • цукор, сіль, перець – за смаком

Для соусу:

  • фісташки сирі, несолоні – 50г;
  • чорнило каракатиці – 4 г (1 уп.)
  • вершки – 50 мл;
  • вино біле сухе – 100 мл

Для презентації:

  • Креветки тигрові – 10 шт .;
  • помідори черрі – 100г
  • рукола – 50 г
  • пармезан – 30 г

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Равіолі зі шпинатом: рецепт Олі Полякової

Приготування:

  1. 400 г борошна з твердих сортів пшениці і 250 г звичайного пшеничного борошна змішати з 2 яйцями, 2 жовтками, 12 г оливкової олії, 2 ст.л. холодної води, половиною ч.л. солі. Вимісити.

СЕКРЕТ: Сіль в тесті робить його міцніше.

  1. Розділіть тісто на дві частини. Одну частину замотайте плівкою. Для другої скористайтеся кухонним комбайном або міксером з насадкою гак. Влийте 4-грамовий пакетик чорнила. Вимішуйте до однорідного кольору.
  2. Біле тісто розкачати завтовшки 2 мм (можна використовувати спеціальну машинку). Розкачайте чорне тісто завтовшки 2 мм. Складіть 2 види тіста разом і знову розкачати.
  3. Наріжте (можна за допомогою спеціальної машини) на тонку локшину – тальятелле.
  4. Варіть протягом трьох хвилин. Воду солити не треба, бо сіль уже міститься у тісті.

СЕКРЕТ 2: Якщо ви нарізали занадто багато пасти, підсушіть і заморозьте.

  1. Подрібніть фісташки у пасту.
  2. У сотейнику розтопіть вершкове масло, додайте фісташкову масу, вершки, сіль і цукор за смаком. Умлівайте до готовності. За 5 хвилин до готовності влийте біле сухе вино.
  3. Креветки очистіть, замаринуйте в оливковій олії з додаванням солі і перцю. Підсмажте до готовності.
  4. Подавати пасту з соусом, креветками, руколою і помідорами чері.