PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Дешево й сердито – англійський хлібний пудинг

Все буде добре

Хлібний пудинг вигадали бідні  англійці ще понад 8 століть тому. Готували з черствого хліба, змоченого у солодкій воді зі спеціями. У наші дні пудинг став традиційним десертом по всій Європі. На відміну від хлібних пудингів минулого, хліб чи зачерствілі булочки тепер змочують в більш багатій суміші, до якої додають яйця, цукор, масло, ванільний екстракт і прянощі. На сьогодні це вишуканий десерт, який подають у дорогих ресторанах. Секрет перевтілення черствого хліба на улюблений десерт вашої родини розкрила наш експерт Тетяна Литвинова!

Складові:

Для пудингу

  • Черствий білий хліб – 8 шматочків;
  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор – 130 г
  • Молоко – 500 мл
  • Ваніль – 1 стручок
  • Цукрова пудра – 4 ст. л.

Для масла

  • Вершкове масло (несолоне) – 50 г
  • Мелений мускатний горіх – щіпка
  • Мелена кориця – щіпка
  • Цедра апельсина – 1 шт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ягідний десерт англійський трайфл

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180° C.
  2. Змішайте мускатний горіх, корицю і цедру з маслом. Невеликою кількістю змастіть форму для випічки і шматки хліба. Потім викладіть їх в форму.
  3. Змішайте яйця і цукор. Нагрійте молоко зі стручком ванілі, вилийте в яєчну суміш, постійно помішуючи. Дістаньте з суміші стручок ванілі і перелийте в форму з хлібом, залишивши його розмокнути.
  4. Посипте пудинг цукровою пудрою. Поставте форму з пудингом в деко на водяну баню на 45 хвилин, щоб крем тільки схопився. Подавати хлібний пудинг краще охолодженим.

Смачного!