PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Рецепт тістечка «АнтиПавлова» від Дінари Касько

Все буде добре

Кулінарний архітектор Дінара Касько має масу фоловерів в Інстаграмі, але вона викладає там лише фото створених нею фантастичних десертів, а рецептами ділиться вкрай рідко. Але спеціально для «Все буде добре» Дінара зробила виняток. Зустрічайте: тістечко «АнтиПавлова» – на відміну від десерту «Павлова» безе зовні, а фруктова начинка всередині.

vlcsnap-2017-02-17-13h35m02s225

Складові:

Для меренги:

  • Цукор – 120 г;
  • Цукрова пудра – 120 г;
  • Білки – 120 г;
  • Натуральний рожевий барвник з буряка

Желе:

  • Апельсиновий сік – 100 г;
  • Ром – 15 г
  • Ізюм – 15 г
  • Курага – 50 г;
  • Мед – 10 г;
  • 3 зірочки бадьяна;
  • 1 цедра апельсина;
  • Спеції – 1 ч. л.;
  • Ванільний цукор – 5 г;
  • Желатин – 2 г

Мус з вершковим сиром:

  • Маскарпоне (домашній) – 375 г;
  • Вершки (1) – 25 г;
  • Вершки (2) – 200 г;
  • Мед – 30 г;
  • Желатин – 12 г

Пісочне тісто:

  • Вершкове масло – 100 г;
  • Коричневий цукор – 40 г;
  • Мед – 10 г;
  • Жовтки – 10 г;
  • Борошно – 140 г;
  • Мікс спецій – 1 ч.л .;
  • Розпушувач – 4 г;
  • Сіль;
  • Цедра лимона;
  • Білий шоколад – 50 г

Приготування:

Меренга: збити білки з цукром і барвником до пік, додати пудру, змішати. За допомогою кондитерського мішка сформувати меренги. Випікати 2 години при 80 *

Желе: змішати всі інгредієнти, настояти кілька годин. Прибрати бадьян. Нагріти, додати желатин. Вилити в форми діаметром 4 см, заморозити.

Мус з вершковим сиром: желатин замочити, розтопити в вершках і змішати з маскарпоне і цукровою пудрою. Змішати зі збитими вершками, наповнити форми діаметром 5 см і викласти зверху замерзле желе.

Пісочне тісто: масло змішати з цукром в міксері, додати решту інгредієнтів, перемішати, розкачати, охолодити, вирізати кола, випікати 12 хвилин при 160° С.

З усіх готових інгредієнтів зібрати десерт. Пісочне тісто, злегка змастити білим шоколадом. Дістати з морозилки муссові півсфери. З’єднати в кулю. Поставити кулю на пісочне тісто, прикрасити меренгою, присипати пудрою.