Картопляні млинці з припіком з грибів за рецептом мами Марини Шевченко

Все буде добре

Настала Масниця 2017, і на «Все буде добре» розпочався конкурс на кращого зятя. А критерієм його вибору буде вміння приготувати тещині млинці ідеально і так, щоб не відрізнялися від оригіналу. Сьогодні у випуску – картопляні млинці з пріпіком з грибів, які готуватиме чоловік Марини Шевченко!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як називається перший день Масляни?

vlcsnap-2017-02-20-12h52m03s42

Складові:

  • Картопля – 5 шт.;
  • Молоко – 400 мл;
  • Борошно – 250 г;
  • Часник – 3-4 зубчики;
  • Яйце – 3 шт.;
  • Цукор – 1 ст. л.;
  • Рослинна олія – 3 + 2 ст. л .;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Гриби – 300 г;
  • Цибуля – 1шт.;
  • Петрушка і зелена цибуля – за смаком;
  • Сметана – 200г (для подачі)

Читайте також: рецепт приготування млинців – топ-10

Приготування:

  1. Картоплю почистити і відварити до готовності, подрібнити блендером до кашоподібного стану разом з водою. До картопляної суміші додати подрібнений часник, яйця, борошно молоко, рослинну олію, сіль, перець.
  2. Ретельно перемішати, дати тісту 20 хвилин настоятися.
  3. Для припіку: обсмажити цибулю з грибами, смажити до готовності, додати сіль, перець, зелень.
  4. За змащеній маслом пательніі розподілити приблизно 1 ст.л. припіку, залити ополоником тісто, розрівняти.
  5. Випікати на невеликому вогні під кришкою, другу сторону – без кришки.
  6. Аналогічно спекти інші млинці. Подавати зі сметаною.