Домашній хліб з ячною крупою – рецепт Ігоря Місевича

Все буде добре

Печемо хліб в духовці разом з «Все буде добре»! Кулінар Ігор Місевич розповів секрети, як пекти хліб в домашніх умовах так, щоб у нього залишалася м’яка скоринка з тріщин. І продемонстрував на прикладі рецепта з ячної крупою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Домашній хліб на яблучному повидлі – рецепт Ігоря Місевича

vlcsnap-2017-02-22-13h28m50s163

М’який домашній хліб з ячною крупою

Складові:

  • Ячна крупа – 100 г (замочений в 300 мл води)
  • Кефір – 300 мл
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Цукор – 150 г;
  • Розпушувач – 1 ч. л.;
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Борошно – 3 скл.
  • Вершкове масло (розтоплене) – 2 ст. л.

Приготування:

  1. Замочити ячну крупу у воді на 3 години.
  2. У великій мисці змішати кефір, цукор, яйце, розтоплене масло. Додати крупу. Вимішувати, поки цукор не розчиниться.
  3. Окремо змішати борошно, розпушувач, сіль.
  4. Поступово додати борошняну суміш в яєчно-кефірну. Замісити тісто (воно не повинно бути занадто рідким). Викласти в форму.
  5. Випікати 25 хвилин за температуриі 180° C. Вимкнути духовку на 10 хвилин. Після чого випікати ще 15 хвилин за 220° C.