Торт «Йогуртова екзотика» від Самвела Адамяна і Наталії Левензон

Все буде добре

Кулінарний шпигун Самвел Адамян «вкрав» у Наталі Левензон рецепт торта з асортименту її кондитерської і тепер всіх навчить готувати його з меншими витратами.

vlcsnap-2017-02-27-14h04m17s57

Складові:

Для кокосового бісквіта «Даккуаз»:

  • Білки – 57 г;
  • Цукор – 14 г;
  • Мигдалеве борошно – 28 г;
  • Кокосова стружка – 12 г;
  • Цукрова пудра – 43 г

Для йогуртового мусу:

  • Желатин – 7 г (замочити в 35 мл води);
  • Йогурт персиковий -217 мл;
  • Абрикосовий джем – 25 г;
  • Вершки рослинного походження 30% – 108 мл

Для крему:

  • Цукор – 100 г;
  • Крохмалю – 11 г;
  • Яйця – 150 г;
  • Вершки тваринного походження 35% – 38 мл;
  • Пюре апельсин + персики консервовані проварені і перетерті в пюре – 146 г (73 + 73);
  • Ванільний цукор – 5 г

Для фруктового прошарку:

  • Апельсинове і персикове пюре – 186 г (93 + 93)
  • Пюре персикове – 50 г
  • Цукор – 75 г;
  • Пектин – 10 г;

Для глазурі:

  • Апельсиновий сік – 100 мл;
  • Лимонний сік – 8 мл;
  • Крохмаль – 12 г;
  • Цукор – 60 г
  • Пюре персикове – 27 г;
  • Пюре апельсина – 8,6 г;
  • Желатин – 7 г (замочити в 35 мл води);
  • Патока (або кулінарна глюкоза) – 125 мл

vlcsnap-2017-02-27-13h24m27s36

Для приготування бісквіта «Даккуаз»:

  1. Білки збити з цукром до стійких піків.
  2. Змішати в мисці всі сухі інгредієнти: мигдальне борошно, кокосову стружку і цукрову пудру.
  3. Поступово ввести сухі інгредієнти в збиті білки.
  4. Викласти корж за допомогою кондитерського мішка, загортаючи спіраллю від центру до краю.
  5. Випікати при температурі 190 градусів 12 хвилин.

Готуємо крем «Клафуті»:

  1. Яйця збити з цукром, поступово додати крохмаль.
  2. Заварити, в сотейнику на повільному вогні, як заварний крем.
  3. В іншому сотейнику змішати вершки з пюре, прогріти.
  4. Змішати заварний крем з пюре і вершками до однорідної консистенції.
  5. Запікати в силіконової формі діаметром 16 см – 15 хвилин при температурі 150 градусів.
  6. Охолодити, поставити в морозилку мінімум на 1 годину.

Готуємо фруктовий прошарок «кулі екзотик»:

  1. У сотейнику змішати два види пюре.
  2. Додати цукор і пектин.
  3. Заварити на повільному вогні 3 -5 хвилин.
  4. Додати решту пюре.
  5. Викласти пюре в форму 16 см. В діаметрі.
  6. Поставити в морозилку мінімум на 1 годину.

Готуємо мус йогуртовий:

  1. Йогурт з джемом змішати вінчиком до однорідності.
  2. Збити блендером.
  3. У йогурт з джемом додати розтоплений і остиглий желатин, розмішати.
  4. Частинами додати вершки, щоб мус вийшов пишний і однорідний.

Формуємо торт:

  1. Дно форми обтягнути харчовою плівкою.
  2. У форму залити частину йогуртового мусу на 2/3 висоти форми.
  3. Зверху на йогуртовий мус покласти фруктовий шар «кулі екзотик».
  4. Потім шар крему «клафуті».
  5. Зверху залити все трошки йогуртовим мусом.
  6. Верхній шар кокосовий бісквіт.
  7. Поставити торт у формі мінімум на 3 години в морозилку, краще на ніч.

Готуємо глазур:

  1. У сотейнику змішати сік і пюре, нагріти.
  2. Додати крохмалm, постійно помішуючи.
  3. Додати цукор в пюре варити до загустіння.
  4. Додати розпущений желатин і патоку (або глюкозу), розмішати.
  5. Перелити все в блендер і збити до однорідності на маленькій швидкості, щоб не було бульбашок повітря.
  6. Готовою глазур’ю залити поверхню торта. Оскільки торт дуже холодний, глазур швидко застигне.
ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити СТБ -
поставте 2 чесних галочки:

1.

2. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля