PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Кулінарні лайфхаки: їстівна чашка

Все буде добре

Першу їстівну чашку запропонував венесуельський дизайнер Енріке Луїс Сарді (Enrique Luis Sardi) для відомої кавової компанії. Скрізь «гуляє» фото цієї чашки, але ніде не можна знайти правильний рецепт – адже кавова компанія тримає його в секреті! Lavazza_Cookie_Cup_1

Люди намагаються зробити її навмання, по інтуїції – але в них це не виходить! Самвел Адамян, як справжній кулінарний детектив, розгадав рецепт.

Інгредієнти для тіста:

  • Пшеничне борошно – 2 склянки;
  • Свіжі яєчні білки – 2 шт .;
  • Дрібка солі;
  • Цукор – півсклянки;
  • Какао – 3 ст. л.;
  • Рафінована олія – 2 ст. л .

vlcsnap-2017-03-03-14h17m39s150

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лайфхак, як зварити дешеві макарони, щоб вони не злипалися

Інгредієнти для айсінга:

  • Яєчний білок – 1 шт .;
  • Цукрова пудра – 250 г;
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.
  • Рафінована олія -1 ч л

Приготування тіста для печива:

1. Перемішайте інгредієнти тіста до однорідності. Замішайте туге тісто, скачайте в кулю і оберніть в харчову плівку. Охолодіть протягом години або більше.

2. Розкачайте тісто у круглий корж 0,6 см завтовшки.

3. Рясно змастіть керамічну чашку або чарку з товстими стінками зовні вершковим маслом і обліпіть її тістом. З тієї ж маси тесту витягніть ручку. Не ліпіть її окремо.vlcsnap-2017-03-03-12h58m25s249

Секрет: щоб ви могли потім вийняти чашечку з білкового тіста – не потрібно доліплювати аж по вінця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Їжте і худніть! Секрети легкого схуднення за допомогою висівок

4. Поставте чашечки на 15 хвилин в холодильник (дном догори).

5. Випікайте чашки, помістивши їх дном догори у скляну ємність для духовки, протягом 20 хвилин при 200 градусах. Знімайте чашки з печива зі склянок, поки вони ще не охололи.

Приготуйте айсінг:

1. Яєчні білки збийте вінчиком, поступово додайте цукрову пудру до білків невеликими порціями, збиваючи. Додайте лимонну кислоту.

Секрет: Якщо Вам потрібна блискуча глянцова поверхня глазурі, можна додати 1 ч. л. рафінованої олії.

2. Збийте суміш, довівши її до стійких піків.

3. Намастіть білкову глазур чайною ложкою всередині чашки і залиште застигати на годину.

Завдяки айсінгу рідина не буде просочуватися через стінки!

vlcsnap-2017-03-03-14h22m53s248

Захоплюючих вам кухонних експериментів, і Все буде добре! Кулінарні лайфхаки – далі буде!