PCEtLVN0aWNreSBMZWZ0LS0+DQoNCjxzdHlsZSA+DQouZXhhbXBsZV9yZXNwb25zaXZlXzQgeyB3aWR0aDogMTYwcHg7IGhlaWdodDogNjAwcHg7IHBvc2l0aW9uOmZpeGVkOyBsZWZ0OjA7IH0NCkBtZWRpYShtaW4td2lkdGg6IDEzNDBweCkgeyAuZXhhbXBsZV9yZXNwb25zaXZlXzQgeyB3aWR0aDogMTYwcHg7IGhlaWdodDogNjAwcHg7ICBwb3NpdGlvbjpmaXhlZDsgbGVmdDowO319DQpAbWVkaWEobWluLXdpZHRoOiAxNTAwcHgpIHsgLmV4YW1wbGVfcmVzcG9uc2l2ZV80IHsgd2lkdGg6IDI0MHB4OyBoZWlnaHQ6IDYwMHB4OyAgcG9zaXRpb246Zml4ZWQ7IGxlZnQ6MDt9fQ0KQG1lZGlhKG1pbi13aWR0aDogMTYyMHB4KSB7IC5leGFtcGxlX3Jlc3BvbnNpdmVfNCB7IHdpZHRoOiAzMDBweDsgaGVpZ2h0OiA2MDBweDsgIHBvc2l0aW9uOmZpeGVkOyBsZWZ0OjA7fX0NCjwvc3R5bGU+DQoNCjxzY3JpcHQgYXN5bmMgc3JjPSIvL3BhZ2VhZDIuZ29vZ2xlc3luZGljYXRpb24uY29tL3BhZ2VhZC9qcy9hZHNieWdvb2dsZS5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo8IS0tIGV4YW1wbGVfcmVzcG9uc2l2ZV8zIC0tPg0KDQo8aW5zIGNsYXNzPSJhZHNieWdvb2dsZSBleGFtcGxlX3Jlc3BvbnNpdmVfNCINCiAgICAgc3R5bGU9ImRpc3BsYXk6aW5saW5lLWJsb2NrIg0KICAgICBkYXRhLWFkLWNsaWVudD0iY2EtcHViLTIwNzA4OTAyNTYzMzc3NjUiDQogICAgIGRhdGEtYWQtc2xvdD0iMzkxODM2OTIwMyI+PC9pbnM+DQo8c2NyaXB0Pg0KKGFkc2J5Z29vZ2xlID0gd2luZG93LmFkc2J5Z29vZ2xlfHwgW10pLnB1c2goe30pOw0KPC9zY3JpcHQ+DQoNCjwhLS1TdGlja3kgUmlnaHQtLT4NCg0KDQo8c3R5bGUgPg0KLmV4YW1wbGVfcmVzcG9uc2l2ZV8yIHsgd2lkdGg6IDE2MHB4OyBoZWlnaHQ6IDYwMHB4OyBwb3NpdGlvbjpmaXhlZDsgcmlnaHQ6MDsgfQ0KQG1lZGlhKG1pbi13aWR0aDogMTM0MHB4KSB7IC5leGFtcGxlX3Jlc3BvbnNpdmVfMiB7IHdpZHRoOiAxNjBweDsgaGVpZ2h0OiA2MDBweDsgIHBvc2l0aW9uOmZpeGVkOyByaWdodDowO319DQpAbWVkaWEobWluLXdpZHRoOiAxNTAwcHgpIHsgLmV4YW1wbGVfcmVzcG9uc2l2ZV8yIHsgd2lkdGg6IDI0MHB4OyBoZWlnaHQ6IDYwMHB4OyAgcG9zaXRpb246Zml4ZWQ7IHJpZ2h0OjA7fX0NCkBtZWRpYShtaW4td2lkdGg6IDE2MjBweCkgeyAuZXhhbXBsZV9yZXNwb25zaXZlXzIgeyB3aWR0aDogMzAwcHg7IGhlaWdodDogNjAwcHg7ICBwb3NpdGlvbjpmaXhlZDsgcmlnaHQ6MDt9fQ0KPC9zdHlsZT4NCjxzY3JpcHQgYXN5bmMgc3JjPSIvL3BhZ2VhZDIuZ29vZ2xlc3luZGljYXRpb24uY29tL3BhZ2VhZC9qcy9hZHNieWdvb2dsZS5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo8IS0tIGV4YW1wbGVfcmVzcG9uc2l2ZV8yIC0tPg0KPGlucyBjbGFzcz0iYWRzYnlnb29nbGUgZXhhbXBsZV9yZXNwb25zaXZlXzIiDQogICAgIHN0eWxlPSJkaXNwbGF5OmlubGluZS1ibG9jayINCiAgICAgZGF0YS1hZC1jbGllbnQ9ImNhLXB1Yi0yMDcwODkwMjU2MzM3NzY1Ig0KICAgICBkYXRhLWFkLXNsb3Q9IjMzNDA3NDk2ODMiPjwvaW5zPg0KPHNjcmlwdD4NCihhZHNieWdvb2dsZSA9IHdpbmRvdy5hZHNieWdvb2dsZXx8IFtdKS5wdXNoKHt9KTsNCjwvc2NyaXB0Pg==
Ікра рибна домашня: рецепт пісної закуски | Все буде добре
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Кулінарні лайфхаки: веганська «рибна» ікра в домашніх умовах

Все буде добре

Триває Великий піст. Звичайно, хочеться заборонених продуктів, але «зриватися» не хочеться ще більше. Пропонуємо невеличку хитрість: ікра рибна домашня, яка не має до риби жодного відношення, але має цілком морський смак. Бо кулінарний експерт Самвел Адамян може приготувати що завгодно!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати їстівну чашку

vlcsnap-2017-03-10-13h55m09s170

Для аналога ікри мойви вам знадобиться:

  • Густий томатний сік – 1 скл.
  • Рослинна олія – 1/3 скл.
  • Суха морська капуста – 15 г (або 3-4 листа норі)
  • Манна крупа – 2 ст. л.
  • Сіль – 2/3 ст. л.
  • Спеції (чорний перець, коріандр мелений, сушена петрушка зіра) – за смаком

Приготування аналога ікри мойви:

  1. Морську капусту промийте і залийте окропом на 5 хвилин.
  2. Подрібніть капусту, не зливаючи рідину.
  3. Змішайте томатний сік з рослинною олією і доведіть до кипіння на середньому вогні.
  4. Додайте подрібнену морську капусту, сіль і спеції. Варіть 2 хвилини.
  5. Постійно помішуючи, тонкою цівкою всипте манну крупу. Варіть хвилину, помішуючи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тклапі з начинкою: рецепт від кулінарного шпигуна Самвела Адамяна

Для аналога червоної ікри:

  • Суха морська капуста (норі)
  • Рослинна олія – ½ склянки
  • Морква – 1 шт. (макуха)
  • Сік половини буряка
  • Агар-агар – ½ ч. л.
  • Вода – 40 мл
  • Сіль
  • Спеції

Корисна інформація: Як вибрати червону ікру. Поради Андрія Бабаєва

Приготування аналога червоної ікри:

  1. Рослиннe олі. охолодіть в морозильній камері протягом 3-4 годин.
  2. Морську капусту промийте і залийте окропом на 5 хвилин.
  3. Подрібніть капусту, не зливаючи рідину.
  4. У каструлю покладіть морську капусту, додайте воду і морквяну макуха.
  5. Доведіть до кипіння. Кип’ятіть 5 хвилин.
  6. Процідіть. Макуху видаліть.
  7. Проціджений відвар вилийте в каструлю, додайте сіль і замочений агар-агар.
  8. Потроху додавайте буряковий сік, домагаючись потрібного відтінку.
  9. Додайте сіль, спеції, перець чилі. Варіть 2 хвилини.
  10. Наберіть масу у шприц і крапайте ікру в склянку з рослинною олією.
  11. Отриману ікру процідіть і промийте водою.