Кулінарні лайфхаки: веганська «рибна» ікра в домашніх умовах

Все буде добре

Триває Великий піст. Звичайно, хочеться заборонених продуктів, але «зриватися» не хочеться ще більше. Пропонуємо невеличку хитрість: ікра рибна домашня, яка не має до риби жодного відношення, але має цілком морський смак. Бо кулінарний експерт Самвел Адамян може приготувати що завгодно!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати їстівну чашку

vlcsnap-2017-03-10-13h55m09s170

Для аналога ікри мойви вам знадобиться:

  • Густий томатний сік – 1 скл.
  • Рослинна олія – 1/3 скл.
  • Суха морська капуста – 15 г (або 3-4 листа норі)
  • Манна крупа – 2 ст. л.
  • Сіль – 2/3 ст. л.
  • Спеції (чорний перець, коріандр мелений, сушена петрушка зіра) – за смаком

Приготування аналога ікри мойви:

  1. Морську капусту промийте і залийте окропом на 5 хвилин.
  2. Подрібніть капусту, не зливаючи рідину.
  3. Змішайте томатний сік з рослинною олією і доведіть до кипіння на середньому вогні.
  4. Додайте подрібнену морську капусту, сіль і спеції. Варіть 2 хвилини.
  5. Постійно помішуючи, тонкою цівкою всипте манну крупу. Варіть хвилину, помішуючи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тклапі з начинкою: рецепт від кулінарного шпигуна Самвела Адамяна

Для аналога червоної ікри:

  • Суха морська капуста (норі)
  • Рослинна олія – ½ склянки
  • Морква – 1 шт. (макуха)
  • Сік половини буряка
  • Агар-агар – ½ ч. л.
  • Вода – 40 мл
  • Сіль
  • Спеції

Корисна інформація: Як вибрати червону ікру. Поради Андрія Бабаєва

Приготування аналога червоної ікри:

  1. Рослиннe олі. охолодіть в морозильній камері протягом 3-4 годин.
  2. Морську капусту промийте і залийте окропом на 5 хвилин.
  3. Подрібніть капусту, не зливаючи рідину.
  4. У каструлю покладіть морську капусту, додайте воду і морквяну макуха.
  5. Доведіть до кипіння. Кип’ятіть 5 хвилин.
  6. Процідіть. Макуху видаліть.
  7. Проціджений відвар вилийте в каструлю, додайте сіль і замочений агар-агар.
  8. Потроху додавайте буряковий сік, домагаючись потрібного відтінку.
  9. Додайте сіль, спеції, перець чилі. Варіть 2 хвилини.
  10. Наберіть масу у шприц і крапайте ікру в склянку з рослинною олією.
  11. Отриману ікру процідіть і промийте водою.