Чахохбілі по-грузинськи з курки за 30 хвилин: рецепт покроковий

Все буде добре

Чахохбілі – це рагу з птиці, національна грузинська страва. Спочатку чахохбілі робилося з фазана, але в даний час цю страву готують з будь-якого м’яса птиці, а особливо часто з домашньої курки. Страва готується зі шматочків філе птиці, які тушкуються в томатному соусі. Також традиційно додають спеції і часник. Характерною особливістю чахохбілі є попереднє (дотушкування) так зване сухе обсмажування птиці протягом 15 хвилин без додавання будь-якого жиру. Іноді, при приготуванні цієї страви, вода не додається, волога використовується тільки з овочів, переважно цибулі. Решта особливостей приготування залишається на розсуд кухарів.

А ви хочете приготувати зі звичайної курки справжню грузинську страву, та до того ж всього за 30 хвилин? Переможниця проекту «Холостяк-6» Олена Лесик свого часу встигла підкорити цим блюдом екс-холостяка Іраклі Макацарія. Тепер і ви будете знати рецепт чахохбілі, яке готується всього півгодини!

Інгредієнти для приготування чахохбілі:

  • Курка – 1 кг
  • Помідори – 0,5 кг
  • Цибуля – 2 шт.
  • Волоський горіх – 1 скл.
  • Часник – 5 зуб.
  • Перець чилі – 0,5 шт.
  • Хмелі-сунелі -– ¼ ч. л.
  • Чебрець – 2 гіл.
  • Каррі – ¼ ч. л.
  • А також: петрушка, кінза, базилік
  • Червоний мелений перець – ¼ ч. Л.
  • Сумах – ¼ ч. л.
  • Болгарський перець – 2 шт.
  • Стручкова квасоля – 250 г
  • Рослинна олія – ​​2 ст. л.
  • Зелена цибуля

Приготування чахохбілі:

  1. Порізати курку на шматки, обсмажити на олії до золотистої скоринки.
  2. Обсмажити цибулю, додати подрібнені помідори, волоський горіх, болгарський перець і спеції.
  3. Проварити соус, додати бланшированную стручкову квасолю.
  4. Перемішати і додати курку, часник і перець чилі.
  5. Гасити 15 хвилин, потім додати зелень.Смачного!
ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити сайт -
поставте 3 чесних галочки:

1. Я готовий щомісяця платити за доступ до сайту без реклами:

2.

3. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля