PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Езогелін – турецький суп нареченої: рецепт Олени Іващук

Все буде добре

З моменту закінчення шостого сезону шоу «МастерШеф» пройшло вже чимало часу, а Олена Іващук все ніяк не може забути свого провалу, пов’язаного із недостатнім знанням традиційних страв різних країн. Кулінарка напросилася до Ектора на переекзаменування. Тепер їй належить приготувати езогелін турецький суп нареченої.

vlcsnap-2017-03-16-12h25m39s47

Складові:

  • червона сочевиця – 200 г;
  • булгур – 2 ст. л .;
  • вершкове масло – 2 ст. л .;
  • цибуля – 1 шт. (середня);
  • рослинне масло – 2 ст. л .;
  • томатна паста – 2 ст. л .;
  • лимонний сік – 1 ст. л .;
  • гострий червоний перець – за смаком;
  • сіль за смаком;
  • вода – 2 л

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пісні супи – рецепти на кожен день

Готуємо турецький суп езогелін:

  1. Дрібно нарізати цибулю.
  2. У каструлі розтопити вершкове масло і підсмажити цибулю.
  3. У цей час промити сочевицю, булгур.
  4. Коли цибуля почне підрум’янюватися, додати до неї крупи і дати просмажитися протягом 1 хвилини, постійно перемішуючи.
  5. Додати томатну пасту, перемішати.
  6. Влити 8 склянок води, посолити за смаком і залишити варитися на середньому вогні до розварювання всіх круп.
  7. На сковороді розігріти олію, додати за смаком трохи гострого червоного перцю.
  8. Вилити гостру масу назад в каструлю.
  9. Дати супу знову закипіти, 3 хвилини варити, періодично помішуючи.
  10. Збити частину маси до однорідного пюре.Частину маси залишити не перебитою для подачі у порціях.