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
Шоколадний тарт з солоною карамеллю: покроковий рецепт | Все буде добре
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Шоколадні тарталетки з солоною карамеллю від Анни Міщенко

Все буде добре

Популярний фудблогер Анна Міщенко пропонує приготувати шоколадний тарт із солодко-солоною карамеллю. Звучить інтригуюче, а готується доволі просто. Головне – знати декілька хитрощів.

Попередній рецепт рубрики: «Малиновий ноктюрн» – десерт з малини, гречки та кунжуту

vlcsnap-2017-03-14-12h44m37s62

Складові:

  • Какао – 40 г;
  • Борошно – 350 г;
  • Цукрова пудра – 130 г;
  • Банан – 1 шт.;
  • Сіль – 5 г;
  • Вершкове масло – 340 г
  • Яйце – 1 шт.;
  • Жирні вершки – 270 г;
  • Цукор – 245 г;
  • Чорний шоколад – 150 г;
  • Морська сіль і ягоди для декору

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Солодка тарталетка з морквою від Каті Пєскової

Готуємо шоколадний тарт з солоною карамеллю:

1. Змішайте какао, цукрову пудру, сіль і вершкове масло. Потім додайте яйце, змішайте до однорідності. Додайте борошно, замісіть тісто.

Секрет: не вимішуйте тісто руками. Якщо у вас немає кухонної машини, скористайтеся способом з двома ножами. Тісто не має нагрітися від рук.

2. Готове тісто замотайте в плівку і відправте в холодильник на 20-30 хвилин.

3. Розкачайте остигле тісто тонким шаром близько 2 мм. Сформуйте тарталетки за допомогою кондитерських кілець.

4. Випікайте у формах за температури 180° C протягом 15 хвилин.

5. Наріжте банан кружечками. На пательні розтопіть вершкове масло, додайте в нього цукор. Карамелізуйте банани з усіх боків.

Секрет: можна брати і інші фрукти. Наприклад, груші або яблука.

6. Для приготування карамелі у каструлі з товстим дном змішайте цукор і вершкове масло. Не припиняючи помішувати, варіть на середньому вогні. Введіть жирні вершки, перемішайте, доведіть до консистенції карамелі.

Секрет: інгредієнти для карамелі у рецепті розраховані так, щоб вони рівномірно розчинялися у середній каструлі. Якщо вам потрібно удвічі більше, варіть в два етапи.

7. З шоколаду і вершків приготуйте ганаш – розтопіть інгредієнти разом в каструлі.

8. Сформуйте десерт. В остиглі форми викладіть банани, зверху залейтекарамелью. Покладіть кілька дрібних кристалів морської солі і залийте ганашем.

9. Десерту потрібно охолонути в холодильнику не менше години. Остиглий десерт прикрасьте ягодами.