Шоколадні тарталетки з солоною карамеллю від Анни Міщенко

Все буде добре

Популярний фудблогер Анна Міщенко пропонує приготувати шоколадний тарт із солодко-солоною карамеллю. Звучить інтригуюче, а готується доволі просто. Головне – знати декілька хитрощів.

Попередній рецепт рубрики: «Малиновий ноктюрн» – десерт з малини, гречки та кунжуту

vlcsnap-2017-03-14-12h44m37s62

Складові:

  • Какао – 40 г;
  • Борошно – 350 г;
  • Цукрова пудра – 130 г;
  • Банан – 1 шт.;
  • Сіль – 5 г;
  • Вершкове масло – 340 г
  • Яйце – 1 шт.;
  • Жирні вершки – 270 г;
  • Цукор – 245 г;
  • Чорний шоколад – 150 г;
  • Морська сіль і ягоди для декору

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Солодка тарталетка з морквою від Каті Пєскової

Готуємо шоколадний тарт з солоною карамеллю:

1. Змішайте какао, цукрову пудру, сіль і вершкове масло. Потім додайте яйце, змішайте до однорідності. Додайте борошно, замісіть тісто.

Секрет: не вимішуйте тісто руками. Якщо у вас немає кухонної машини, скористайтеся способом з двома ножами. Тісто не має нагрітися від рук.

2. Готове тісто замотайте в плівку і відправте в холодильник на 20-30 хвилин.

3. Розкачайте остигле тісто тонким шаром близько 2 мм. Сформуйте тарталетки за допомогою кондитерських кілець.

4. Випікайте у формах за температури 180° C протягом 15 хвилин.

5. Наріжте банан кружечками. На пательні розтопіть вершкове масло, додайте в нього цукор. Карамелізуйте банани з усіх боків.

Секрет: можна брати і інші фрукти. Наприклад, груші або яблука.

6. Для приготування карамелі у каструлі з товстим дном змішайте цукор і вершкове масло. Не припиняючи помішувати, варіть на середньому вогні. Введіть жирні вершки, перемішайте, доведіть до консистенції карамелі.

Секрет: інгредієнти для карамелі у рецепті розраховані так, щоб вони рівномірно розчинялися у середній каструлі. Якщо вам потрібно удвічі більше, варіть в два етапи.

7. З шоколаду і вершків приготуйте ганаш – розтопіть інгредієнти разом в каструлі.

8. Сформуйте десерт. В остиглі форми викладіть банани, зверху залейтекарамелью. Покладіть кілька дрібних кристалів морської солі і залийте ганашем.

9. Десерту потрібно охолонути в холодильнику не менше години. Остиглий десерт прикрасьте ягодами.