Пряникове ліплення: як зробити шедевральний десерт з пряників

Все буде добре

Надя продовжує запрошувати у гості експертів-фудблогерів. Тетяна Шварц показала техніку пряникове ліплення для виготовлення смачного їстівного сувеніра.

Попередній рецепт рубрики: Шоколадні тарталетки з солоною карамеллю від Анни Міщенко

vlcsnap-2017-03-16-16h43m51s69

Складові для пряникового тіста:

  • маргарин/вершкове масло – 200 г
  • мед – 180 г
  • яйця –  3 шт.
  • борошно – 700 г
  • цукрова пудра – 250 г
  • сода – 1 ч. л.
  • цедра – ½ ч. л.
  • кориця – 1 ч.л.
  • щіпка кардамону (краще використовувати кардамон у зернах, він більш ароматний)
  • щіпка гвоздики, імбиру, анісу,
  • ваніль

Приготування тіста для пряників:

  1. Розігрійте мед до 40° С. Не доводьте до кипіння. Додайте спеції.
  2. Додайте вершкове масло і розтопіть його.
  3. Зніміть з плити і додайте цедру лимона.
  4. Окремо збийте яйця з цукровою пудрою.
  5. Змішайте борошно із содою.
  6. Змішайте масляно-медову суміш зі збитими яйцями і цукровою пудрою.
  7. Отриману суміш змішайте із сумішшю борошна і соди.
  8. Замісіть тісто. Залиште в холодильнику на 12 годин.
  9. Застигле тісто залиште у кімнаті на 30 хвилин. Розкачайте його товщиною 5 мм. Сформуйте пряники і запікайте їх протягом 15 хвилин за температури 180° С.
  10. Готові теплі пряники накрийте чимось важким, щоб вирівняти поверхню (наприклад, дощечкою).

Пряникове ліплення виконується з молочної мастики:

  • сухе знежирене молоко (чи молочна дитяча суміш) – 120 г
  • згущене молоко – 100г (важливо, щоб у складі було виключно молоко та цукор)
  • цукрова пудра – 120 г

Змішайте інгредієнти для однорідної маси. Для надання масі коричневого кольору використовуйте какао, жовтого – куркуму.

Можна спочатку перемішати цукрову пудру з сухим молоком. Цю суміш теж треба залишити у пакеті на столі на півгодини, аби вона трохи розійшлася та ущільнилася структура

Коли після підкрашування маси, чи під час роботи,  маса обм’якає, липне до рук чи починає розтікатися, потрібно додати суміш з сухого молока з цукровою пудрою.

Вирізаємо з мастики ножем або формочками різні фігури на столі. Довгу соломку, наприклад, для даху хатки, як у нашому прикладі, можна зробити за допомогою преса для часнику

Поки маса «свіжа», вона дуже піддатлива, тож добре клеїться на воду, коньяк. Викладіть фігури згідно власного задуму, можна у декілька шарів. Залиште застигати.

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити СТБ -
поставте 2 чесних галочки:

1.

2. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля