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
Смачна страва з судака: рецепт | Все буде добре
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Смачна страва з судака: рецепт Євангеліни Філіпенко

Все буде добре

Юна кулінарка з другого сезону «МастерШеф Діти» Євангеліна Філіпенко прийшла до студії «Все буде добре» довести, що приготувати смачну страву з судака так само можливо, як і з більш дорогої морської риби дорада.

vlcsnap-2017-03-16-13h40m39s243

Складові:

  • Філе судака на шкірі – 350 г;
  • Свіжоморожений зелений горошок – 500 г;
  • Масло вершкове – 170 г (для соусу-100 г, а для пюре з горошка- 70 г);
  • Вода – 1 л;
  • Виноградний сік – 100 мл;
  • Перець запашний – 5 г;
  • Лавровий лист – 2 шт.;
  • Лук – 50 г;
  • Часник – 10 г;
  • Вершки – 100 мл;
  • Морська сіль, спеції – за смаком

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати судака? Рецепт рулету!

Приготування:

Готуємо пюре. У підсолену воду засипати горошок і варити до готовності, злити трохи води, збити все блендером до однорідної консистенції і протерти через сито. Масу перекласти в сотейник, додати вершкове масло і прогрівати ще 5-10 хвилин.

Готуємо соус. Подрібнені цибулю і часник обсмажити на сковороді, додати спеції, додати виноградний сік і тушкувати 10 хвилин. Потім влити вершки, злегка випарити і додати вершкове масло, постійно помішуючи, сіль додати за смаком.

Готуємо рибу. Філе судака на шкірі нарізати по 40-50 г, злегка надрізати шкірку. Рибу злегка приправити морською сіллю, білим перцем і замаринувати в молоці на 5-10 хвилин, після чого запанірувати борошном з боку шкірки. Смажити рибу на розпеченій сковорідці близько 10 хвилин.

Ще один рецепт з риби від учасника «МастерШеф Діти»: Пиріг з бичками: рецепт Микити Летинського

ПОРАДКИ: При смаженні можна додати чебрець, мелений мускатний горіх – посилять смак і додадуть унікальності, куркума – додасть насичений золотистий колір і солодкуватий присмак, лимонний сік – кілька крапель на м’ясо усунуть річковий запах. Варто не забувати, що при смаженні в олії всі прянощі підсилюють свої властивості.

Крім того, якщо ви готуєте річкову рибу, в кінці приготування підсмажте на сухій пательніі бадьян, гвоздику, мускатний горіх – ці ароматні прянощі наповнять квартиру приємним запахом, який переб’є специфічний аромат риби.

Важливо не пересмажити рибу, бо в неї дуже ніжне м’ясо і є ймовірність її пересушити.

Подавати на пюре з зеленого горошку з вершковим соусом.

Смачна страва з судака буде ідеальна, якщо ви самі зробите філе зі свіжої риби. Як це робити, дивіться у відео.