Смачна страва з судака: рецепт Євангеліни Філіпенко

Все буде добре

Юна кулінарка з другого сезону «МастерШеф Діти» Євангеліна Філіпенко прийшла до студії «Все буде добре» довести, що приготувати смачну страву з судака так само можливо, як і з більш дорогої морської риби дорада.

vlcsnap-2017-03-16-13h40m39s243

Складові:

  • Філе судака на шкірі – 350 г;
  • Свіжоморожений зелений горошок – 500 г;
  • Масло вершкове – 170 г (для соусу-100 г, а для пюре з горошка- 70 г);
  • Вода – 1 л;
  • Виноградний сік – 100 мл;
  • Перець запашний – 5 г;
  • Лавровий лист – 2 шт.;
  • Лук – 50 г;
  • Часник – 10 г;
  • Вершки – 100 мл;
  • Морська сіль, спеції – за смаком

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати судака? Рецепт рулету!

Приготування:

Готуємо пюре. У підсолену воду засипати горошок і варити до готовності, злити трохи води, збити все блендером до однорідної консистенції і протерти через сито. Масу перекласти в сотейник, додати вершкове масло і прогрівати ще 5-10 хвилин.

Готуємо соус. Подрібнені цибулю і часник обсмажити на сковороді, додати спеції, додати виноградний сік і тушкувати 10 хвилин. Потім влити вершки, злегка випарити і додати вершкове масло, постійно помішуючи, сіль додати за смаком.

Готуємо рибу. Філе судака на шкірі нарізати по 40-50 г, злегка надрізати шкірку. Рибу злегка приправити морською сіллю, білим перцем і замаринувати в молоці на 5-10 хвилин, після чого запанірувати борошном з боку шкірки. Смажити рибу на розпеченій сковорідці близько 10 хвилин.

Ще один рецепт з риби від учасника «МастерШеф Діти»: Пиріг з бичками: рецепт Микити Летинського

ПОРАДКИ: При смаженні можна додати чебрець, мелений мускатний горіх – посилять смак і додадуть унікальності, куркума – додасть насичений золотистий колір і солодкуватий присмак, лимонний сік – кілька крапель на м’ясо усунуть річковий запах. Варто не забувати, що при смаженні в олії всі прянощі підсилюють свої властивості.

Крім того, якщо ви готуєте річкову рибу, в кінці приготування підсмажте на сухій пательніі бадьян, гвоздику, мускатний горіх – ці ароматні прянощі наповнять квартиру приємним запахом, який переб’є специфічний аромат риби.

Важливо не пересмажити рибу, бо в неї дуже ніжне м’ясо і є ймовірність її пересушити.

Подавати на пюре з зеленого горошку з вершковим соусом.

Смачна страва з судака буде ідеальна, якщо ви самі зробите філе зі свіжої риби. Як це робити, дивіться у відео.