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
Як приготувати кукурудзяну кашу правильно і смачно | Все буде добре
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Як приготувати кукурудзяну кашу правильно і смачно? Секрети Ігоря Місевича

Все буде добре

Кулінар з Чернівців Ігор Місевич – спеціаліст з баношу, і тому прекрасно знає, як правильно приготувати кашу з кукурудзяної крупи. Він поділиться секретами, як приготувати кукурудзяну кашу так, щоб не пригорала і не розварювалася, розповість, як використовувати її в унікальній страві «Закарпатська начинка».

Секрет 1 – помел

Кукурудзяна крупа буває дрібного помелу, середнього і великого помелу.

Дрібний помел використовується в кашах швидкого приготування і дитячому харчуванні. Таку крупу відварюють 15 хвилин на малому вогні. Саме з такою крупи готується традиційний гуцульський банош і мамалига.

Середній помел – підходить для більшості страв з кукурудзяної каші. Час доведення до готовності становить 30 хвилин на невеликому вогні.

Великий помел – найефективніший для очищення кишківника, але вариться така крупа довше за інші види. Саме з нього готують класичну італійську поленту. Час приготування такої крупи – від 50 хвилин.

Секрет 2 – технологія приготування кукурудзяної каші

Щоб кукурудзяна каша не пригоріла, краще використовувати керамічний горщик або каструлю з товстим дном. Чудовий спосіб – готувати кашу в горщиках у духовці. На 1 частину крупи в горщик залити 2 частини води, поставити в духовку і готувати 40 хвилин за температури180° C.

Можна варити кашу на водяній бані – в цьому випадку на дні вона точно не пригорить: поставити каструлю з крупою, залиту водою, в глибоку пательнюз киплячою водою і поставити на повільний вогонь. Стежити, щоб вода в сковороді википіла, і підливати гарячу з чайника по мірі википання.

Секрет 3 – якщо каша пригоріла

Якщо каша пригоріла, відкиньте її в чисту ємність. Покладіть туди свіжу скоринку чорного хліба і накрийте кришкою. Приблизно за 20-30 хвилин неприємний смак і запах пропадуть. Можна ще додати трохи кориці на кінчику ножа, води і ще раз довести кашу до кипіння. Кориця значно відіб’є запах гару в каші.

І, до речі, якщо ваша каструля з кашею пригоріла, і ви не знаєте, як її відчистити – можна налити туди трохи води з 2-3 ч. л. соди і злегка проварити – так пригорілі місця відчистити набагато легше!

Секрет 4 – щоб кукурудзяна каша не розварювалася

Спочатку трошки підсмажте крупу на сухій сковороді, помішуючи. Завдяки цьому каша у вас не розвариться. Потім кидайте крупу в уже киплячу воду в співвідношенні 1: 3 і варити її треба на слабкому вогні. Час варіння залежить від того, якого помелу у вас крупа.