Дієтичні сирники: рецепт Аніти Луценко

Все буде добре

Фітнес-тренер Аніта Луценко довго експериментувала, доки не знайшла ідеальний рецепт дієтичних сирників: потрібно було, щоб вони були і доволі солодкими, і добре ліпилися. І ось він знайдений: у сирниках від Аніти міститься всього 90 ккал на 100 г продукту, тоді як у класичному рецепті – 259 ккал на 100 г!

vlcsnap-2017-03-20-11h12m29s112

Складові:

  • Перетертий сир 5% – 300 г;
  • Хурма (невелика) – 1 шт .;
  • Вівсяні пластівці – 3-4 ст. л .;
  • Родзинки – 10 г;
  • Яєчний білок – 1 шт .;
  • Ванілін – 1 г (на кінчику ножа)

Для ягідного соусу:

  • Журавлина (заморожена) – 300 г;
  • Малина (заморожена) – 300 г;
  • Мед – 2 ст. л .;
  • Цедра одного лимона або апельсина

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справжній львівський сирник: рецепт Леоніда Мартинчика

Як приготувати дієтичні сирники:

  1. Родзинки замочити на 30 хвилин (краще на ніч).
  2. Хурму почистити, зробити пюре, перебивши в блендері разом з родзинками.
  3. Вівсяні пластівці перетерти в борошно.
  4. З’єднати сир, вівсяну муку, яєчні білки, пюре з хурми і родзинок, ванілін. Змішати до однорідності.
  5. У невелику тарілку насипати трохи крохмалю для панірування. Сформувати з сирного тіста кульки, потім трохи прихлопнути, надаючи форму невеликих «шайбочок».
  6. Викласти на пергамент, відправити в духовку заи 180 ° C на 15 хвилин.
  7. Приготувати соус: заморожену журавлину і малину, лимонну (або апельсинову) цедру проварити в сотейнику 10 хвилин, остудити.
  8. Збити соус в блендері разом з медом.
  9. Подавати сирники политими соусом.