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
Як приготувати еклери в домашніх умовах: рецепт покроково | Все буде добре
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Еклери в домашніх умовах: рецепт покроково від Наталії Левензон

Все буде добре

Кондитерові Наталії Левензон часто пишуть про проблеми, які трапляються з еклерами: тісто під час випікання тріскається, не піднімається, в ньому не залишається простору для начинки, сама начинка виходить рідкою і витікає. Еклери насправді не так вже й складно готувати. Головне, потрібно знати тонкощі в приготуванні цього модного зараз десерту.

Слідкуйте уважно, як робити еклери в домашніх умовах – рецепт покроково нижче і у відео.

vlcsnap-2017-03-23-19h26m07s250

Інгредієнти для тіста:

  • Молоко – 300 мл;
  • Вода – 200 мл;
  • Масло вершкове – 200 г;
  • Цукор – 10 г;
  • Сіль – 2 г;
  • Борошно – 320 г;
  • Яйця – 6 шт .;
  • Ванілін

Приготування тіста:

  1. Заварити тісто: Змішати воду, молоко, масло, сіль, цукор. Поставити на вогонь і довести до кипіння.
  2. Каструлю зняти з вогню, відставити.
  3. Додати борошно, перемішати. Повернути на невеликий вогонь.
  4. Зробити тісто пластом, висушувати його лопаткою. Лопатка не повинна прилипати до тесту.
  5. Перекинути тісто в міксер. Довести до температури 45 градусів.
  6. В іншому посуді перемішати яйця.
  7. Влити яйця порційно в міксер.
  8. Посадити еклери 10-12 см завдовжки на силіконовий килимок.
  9. Розігріти духовку на максимум (в залежності від духовки). Поставити деко з еклерами. Вимкнути духовку. Зачекайте 10 хвилин, поки охолоне і включіть на 160 °. Випікайте на цій температурі приблизно 15 хвилин.
  10. Включити духовку на 140 градусів. Випікати ще 15 хвилин.
  11. Вийняти з духовки готові еклери, поставити на решітку для охолодження.

Інгредієнти для крему:

  • Молоко – 1 л;
  • Цукор – 300 г;
  • Яйця – 4 шт .;
  • Борошно – 120 г;
  • Вершкове масло – 20 г;
  • Ванільний цукор – 10 г;

Приготувати заварний крем:

  1. Налити в каструлю один літр молока, додати 300 грамів цукру.
  2. Поставити каструлю на великий вогонь, весь час перемішувати до повного розчинення цукру, зменшуємо вогонь до середнього і залишити молоко нагріватися.
  3. У миску розбити 4 яйця, додати 120 грамів борошна, перемішати міксером (не збивати, тільки перемішати) до утворення однорідної суміші.
  4. Влити в суміш два ополоника гарячого молока з цукром, перемішати, додати ще 2 ополоника молока, перемішати і повернути отриману суміш в каструлю.
  5. Поставити каструлю на вогонь і, весь час перемішуючи віночком, варити крем до загустіння.
  6. Зняти з вогню, при необхідності процідити крізь сито. Додати в крем 20 грамів вершкового масла, перемішати, перелити крем в миску, додати 10 грамів ванільного цукру, перемішати.
  7. Накрити харчовою плівкою і залишити остигати до кімнатної температури.

Інгредієнти для глазурі:

  • Пюре лісових ягід – 70 г;
  • Цукор – 15 г;
  • Пектин – 3 г;
  • Желатин, замочений в воді – 10 г;

Приготування глазурі:

  1. Змішати пюре, цукор, воду. Підігріти до 50 градусів.
  2. Довести до кипіння. Дати проваритися 1 хвилину. Додати желатин. Залишити на ніч.

Еклери начинити кремом за допомогою кондитерського мішка і вмочити в глазур. Прикрасити ягодами.

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре