Гречана локшина з грибами по-азійському: рецепт Дарини Гудим

Все буде добре

Під час одного з конкурсів проекту «МастерШеф Діти 2» учасниці Дар’ї Гудим не вдалася гречана локшина з грибами. Як і інша учасниця шоу, Даша прийшла на кухню «Все буде добре» реабілітуватися. А допоміг їй у цьому експерт з гречки Женя Клопотенко!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Десерт з гречки від Євгена Клопотенка

vlcsnap-2017-03-23-15h20m08s131

Гречану локшину зазвичай називають соба

Складові:

  • гречане борошно-150 г;
  • пшеничне борошно – 150 г;
  • вода – 200 мл;
  • яйце – 1 шт .;
  • гливи – 150 г;
  • печериці – 150 г;
  • свіжий корінь імбиру – 1 см;
  • цибуля-шалот – 1 шт.
  • соєвий соус – 3 ст. л.
  • кунжутна олія – для смаження
  • сіль, перець – за смаком;
  • зелена цибуля – для подачі

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорно-біла паста з фісташковим соусом: рецепт Дмитра Горовенка

Приготування:

  1. Змолоти гречку в борошно, просіяти. Змішати гречане і пшеничне борошно, поступово додаючи тонкою цівкою воду і яйце.
  2. Вимішувати тісто не менше 10 хвилин для того, щоб прибрати бульбашки повітря. Покласти в холодильник на 10 хвилин.
  3. Розділити тісто на три частини. Кожну розкачати шаром 3 мм.
  4. Накласти шари один на інший, нарізати локшину.
  5. Проварити локшину 3 хвилини в підсоленій воді, процідити, відразу ж промити водою з льодом, щоб зупинити процес готування.
  6. Відрізати ніжки у глив, покласти в каструлю з водою, додати імбир, цибулю шалот, довести до кипіння.
  7. Додати соєвий соус, уварювати 7-10 хвилин, процідити.
  8. Печериці і гливи нарізати, обсмажити на пательні з додаванням кунжутної олії протягом 2-3 хвилин.
  9. Додати до грибів проціджений бульйон, тушкувати 2 хвилини.
  10. Додати локшину, прогріти 30 секунд. Подавати з зеленою цибулею.
ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити сайт -
поставте 3 чесних галочки:

1. Я готовий щомісяця платити за доступ до сайту без реклами:

2.

3. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля