Вечеря Катерини Великої: різнобарвні равіолі-карамель

Все буде добре

Ніколи раніше приготування равіолі не було настільки цікавим, адже фіналістка «МастерШеф 5» Катерина Велика навчить готувати італійські «пельмені» у вигляді смугастих карамельок!

vlcsnap-2017-03-31-20h21m24s47

Попередній матеріал рубрики: Вечеря Тетяни Литвинової: скумбрія а-ля су від з пюре з брокколі та морквою

Складові:

Для пасти:

  • борошно з твердих сортів пшениці – 200 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • сіль – щіпка;
  • буряк – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • куркума – 2 ч. л.;
  • гілочка базиліку

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Равіолі зі шпинатом – рецепт Олі Полякової

Для начинки «болоньєзе»:

  • м’ясний фарш – 300 г;
  • яловичий бульйон – 150 мл;
  • вино червоне сухе – 150 мл;
  • корінь селери – 50 г;
  • помідори мариновані – 50 г;
  • морква – ½ шт .;
  • цибулина – 1 шт.
  • листя петрушки
  • мелений чорний перець, сіль

Для соусу чілі:

  • перець чилі – 2 шт.
  • часник – 1 зубчик
  • петрушка – 2 гілочки
  • оливкова олія – 100 г
  • гірчиця – 1 ч. л.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорно-біла паста з фісташковим соусом – рецепт Дмитра Горовенка

Приготування:

Ввімкнути духовку на 200 градусів. Почистити буряк і моркву, запекти в духовці до готовності (20 хвилин). Перетворити на пюре окремо в блендері моркву і буряк.

Приготувати пасту:

  1. Змішати просіяне борошно, сіль і яйце, замісити еластичне тісто
  2. Розділити тісто на 3 частини: в одну частину додати пюре буряка, в другу – пюре моркви, в третю – 2 ч. л. куркуми. Накрити його і залишити відпочити.

Приготувати начинку «болоньєзе»:

  1. Помити, почистити, дрібно нарізати моркву.
  2. Лук очистити, нарізати дрібно.
  3. Часник подрібнити.
  4. Перець чилі очистити, також нарізати дрібно разом з селерою.
  5. Пательню нагріти на вогні, налити масло, обсмажити овочі.
  6. До овочів викласти м’ясний фарш, все разом смажити на невеликому вогні.
  7. Вино червоне налити у пательню до суміші. Поступово випаровувати, помішуючи.
  8. Посолити. поперчити.
  9. Покласти помідори у власному соку, налити туди ж бульйон м’ясний.
  10. Все разом тушкувати протягом 40-50 хвилин на маленькому вогні.

Приготувати соус з перців чилі:

  1. Перці чилі проколоти ножем в декількох місцях (щоб вони не вибухали під час нагрівання) і обсмажити на сковороді-гриль або в духовці.
  2. Після того як перці охолонуть, вийняти з них насіння і очистити від шкірки.
  3. У блендері збити перці з оливковою олією, часником, петрушкою, гірчицею.

Приготувати смугасте тісто:

  1. Готові 3 види тіста розкачати в тонкі пласти
  2. Щоб зробити смугасте тісто, змочити кожен шар водою і скласти один на один
  3. Руками надати форму прямокутника, щоб жоден пласт не виступав.
  4. Ножем порізати пласт на пластинки
  5. Пластинки перевернути на бік, кольоровою стороною вгору.
  6. Приклеїти їх одне до одного водою і приплюснути пальцями, щоб вийшов цілісний шматок
  7. Смугасті пластинки добре припилити борошном з двох сторін і ще раз розкачати, щоб вийшов тонкий рівний шар тіста.

Ліплення равіолі-карамеллє:

  1. Розрізати тісто різних кольорів фігурним ножем на квадратики потрібного розміру (4х4 см).
  2. Покласти всередину 1 ч. л. начинки
  3. Згорнути тісто в циліндр і затиснути мокрими пальцями з боків, щоб вийшли «карамельки»

Секрет: розрізати можна також звичайним ножем – і потім виделкою видавлювати різьблені контури по краях.

Яу варити равіолі:

  1. Закип’ятити підсолену воду і опустити в неї равіолі, швидко обертаючи ложкою воду у вигляді воронки, щоб равіолі не злиплися або не приклеїлися до дна.
  2. Варити 5 хвилин, поки не спливуть.
  3. Дістати їх з води шумівкою або відкинути на друшляк.

Подавати равіолі з соусом чилі і свіжим базиліком.

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити сайт -
поставте 3 чесних галочки:

1. Я готовий щомісяця платити за доступ до сайту без реклами:

2.

3. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля