Як зробити хліб для тоста з малюнком: рецепт від Лізи Глинської

Все буде добре

Японські кулінари вміють творити дива. Наприклад, вони знають, як зробити хліб з малюнком всередині. Відомий український кондитер, переможниця «МастерШеф 2» Ліза Глинська розібралася з цією хитрістю, і тепер ви теж зможете, нарізавши домашній хліб, приготувати тост з малюнком у вигляді милого собаки прямо у себе на кухні!

vlcsnap-2017-04-04-11h29m48s179

Складові:

  • Борошно – 375 г;
  • Молоко – 250 мл;
  • Дріжджі сухі – 1/3 пак.;
  • Вершкове масло – 50 г;
  • Цукор – 90 г;
  • Кукурудзяний крохмаль – 25 г;
  • Сіль – 1/2 ч. л .;
  • Ванільний цукор – 1 пак.;
  • Чорний харчовий барвник – 1/4 ч. л.;
  • Коричневий харчовий барвник – 1/4 ч. л.;

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Домашній хліб на яблучному повидлі – рецепт Ігоря Місевича

Приготування:

1. У каструлі з’єднати молоко, ваніль, сіль і кукурудзяний крохмаль, щоб не залишилося грудочок.

2. Довести суміш на середньому вогні до початку загустіння, постійно помішуючи, але не даючи закипати.

3. Зняти з вогню, додати вершкове масло, розмішати до однорідності. Перекласти суміш в миску і дати охолонути 20 хвилин.

4. Додати борошно, цукор і сухі дріжджі. Вимісити тісто.

5. Розділити тісто на 2 частини. Одну частину сформувати в кулю. Іншу – розділити навпіл.

6. Додати харчові барвники в 2 частини поменше.

7. Викласти 3 частини тіста, щоб вони не торкалися одне одного, накрити серветкою, залишити підходити на півгодини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хліб з коренеплодами від Самвела Адамяна

8. Сформувати хліб (альтернативну збірку дивіться у відео):

Ліпимо з чорного тіста:

2 тонкі ковбаски, діаметром 3-4 мм для очей.

1 ковбаска діаметром 1 см для носика

2 ковбаски діаметром 2 см для вушок, потім ми ще додамо їм форму.

Переходимо до світло-коричневого тіста:

Тут треба розкачати 2 смужечки тіста розміром 20 × 5 см і товщиною 1-1,5 см.

З білого тіста зробимо 1 ковбаску діаметром 2 см. Все інше тісто будемо використовувати вже в процесі.

sobaka_hleb_1 sobaka_hleb_2 sobaka_hleb_3

Викладаємо кольорові шари, починаючи знизу – тонкий пласт основного тесту, тонкий шар самого темного тесту. На ньому ніс (ковбаска 1 см), далі біла ковбаска.

Окремо чорні очі загортаємо в пласт світло-коричневого тіста, розміщуючи ковбаски по краях пласта і скочується з обох боків одночасно.

Посередині тісто, яке з’єднуємо з білим, яке вже лежить на основі.

Далі закриваємо чорним шаром (який створює контур) і формуємо мордочку довгастої форми.

У нас залишилися ковбаски-вуха, їх ми розрізаємо ножем по всій довжині, щоб вушка були довгастими і прикріплюємо до сформованої раніше мордочці.

Додати трохи цього тесту в ті частини, де мордочка вже і між вушками.

Загортаємо в найперший шар білого тесту, який у нас лежить в основі.

9. Обмотати пергаментом в три шари, щоб хліб не сильно розширювався. Випікати за 170° C 45 хвилин.

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити сайт -
поставте 3 чесних галочки:

1. Я готовий щомісяця платити за доступ до сайту без реклами:

2.

3. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля