Пісна страва з гороху від Євгена Клопотенка: горохове Де Клопоте

Все буде добре

Пісна страва з гороху – може звучати нудно, але за справу береться веселий і оригінальний Євген Клопотенко. Тому рецепт і називається горохове Де Клопоте. Якщо правильно оформити, такий кисіль можна подавати навіть в ресторані!

vlcsnap-2017-04-03-13h44m34s24

Пісна страва з гороху – рецепт кисіля з грибами і цибулею

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пісні супи – рецепти на кожен день

Складові:

  • Горох – 1,5 ст .;
  • Вода – 3 скл.;
  • Сіль – 1 ч. л.;
  • Мускатний горіх – 1/3 ч. л.;
  • Коріандр – 1/4 ч. л.;
  • Чебрець – 1/2 ч. л.;
  • Печериці – 200 г;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Рослинна олія – 2 ст. л.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терин – вишукана страва з під’язичників – рецепт Євгена Клопотенка

Приготування:

1. Злегка обсмажити горох на сухій розжареній сковороді, щоб поліпшити смак гороху. Подрібнити в борошно.

2. До борошна поступово додати воду, ретельно перемішувати, розтираючи грудки.

Важливо: Якщо ввести воду в муку неправильно, то на розрізі страви будуть видні більш темні плями, які будуть сильно відчуватися при їжі. Якщо все ж залишилося грудки, то готову масу слід процідити через сито, щоб відокремити грудки.

3. Посолити, додати спеції. Поставити каструлю на великий вогонь.

4. Довести до кипіння і варити 15 хвилин на слабкому вогні, постійно помішуючи.

Секрет: За цей час маса втратить характерний крохмалистий присмак.

5. Форму змастити олією і вилити в неї горохову масу.

6. Залишити до охолодження.

7. Цибулю і гриби подрібнити, обсмажити.

8. Коли кисіль загусне, нарізати його на порції і посипати смаженими цибулею і грибами.