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
Тістечко шу: рецепт французького десерту від Лізи Глинської та Ілани Резнік | Все буде добре
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Тістечко шу від Ілани Резнік та Лізи Глинської

Все буде добре

Як приготувати французьке тістечко шу в домашніх умовах знає юна кулінарка з другого сезону «МастерШеф Діти» Ілана Резнік. Правильність рецепта перевірила сама «фея десертів» Ліза Глинська! Результат приголомшливий: шедевр з простих інгредієнтів!

vlcsnap-2017-04-06-18h25m52s76

Французьке тістечко шу схоже на эклер, так само порожнє всередині і заповнюється кремом

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Еклери в домашніх умовах – рецепт покроково від Наталії Левензон

Складові:

  • Молоко – 100 мл;
  • Вершки – 200 мл;
  • Вершкове масло – 135 г;
  • Цукор – 50 г
  • Цукрова пудра – 30 г;
  • Яйця – 4 шт .;
  • Вода – 100 мл;
  • Борошно – 155 г
  • Лайм – 1 шт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Апельсиновий пісний торт від Тані Литвинової

vlcsnap-2017-04-06-18h26m29s185

Кракелін – це хрустка цукрова «кришечка» на тістечку

Приготування:

Крем:

  1. До вершків додати цедру лайма.
  2. Замотати склянку плівкою і поставити в холодильник мінімум на 1 годину.
  3. Процідити через сито і збити з цукровою пудрою.

Кракелін:

  1. Змішати холодне масло (45 г), борошно (55 г) і цукор (50 г), розкачати тонкий пласт між двома листами пергаменту.
  2. За допомогою стаканчика видавити з тіста кола, співмірні з майбутньою булкою «шу».
  3. Знову накрити пергаментом. Помістити у морозильну камеру на 10-15 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зробити хліб для тоста з малюнком – рецепт від Лізи Глинської

Заварне тісто:

  1. Налити в каструлю молоко (100 мл), воду (100 мл) і масло (90 г), додати дрібку солі. Нагрівати до утворення піни.
  2. Зняти з вогню, засипати 100 г борошна. Розмішати і поставити назад на вогонь на 5-10 хвилин. Перемішувати.
  3. У трохи остигле тісто поступово ввести 4 яйця. Замісити тісто.
  4. Готову масу залити в кондитерський мішок і видавити на застелений пергаментом деко кожне тістечко окремо.
  5. Заморожений кракелін розмістити зверху грудочок тіста.
  6. Відправити в духовку на 15-20 хвилин при 190 ° C.
  7. Після сушити в духовці 10 хвилин при 160 ° C.

Збираємо тістечко шу:

Зрізати «шапочку». За допомогою кондитерського мішка з насадкою-зірочкою наповнити тістечко готовим кремом. Поставити шапочку назад.

Тістечко Шу, можна, як і еклер, наповнити кремом через невеликий отвір на денці.