Тістечко шу від Ілани Резнік та Лізи Глинської

Все буде добре

Як приготувати французьке тістечко шу в домашніх умовах знає юна кулінарка з другого сезону «МастерШеф Діти» Ілана Резнік. Правильність рецепта перевірила сама «фея десертів» Ліза Глинська! Результат приголомшливий: шедевр з простих інгредієнтів!

vlcsnap-2017-04-06-18h25m52s76

Французьке тістечко шу схоже на эклер, так само порожнє всередині і заповнюється кремом

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Еклери в домашніх умовах – рецепт покроково від Наталії Левензон

Складові:

  • Молоко – 100 мл;
  • Вершки – 200 мл;
  • Вершкове масло – 135 г;
  • Цукор – 50 г
  • Цукрова пудра – 30 г;
  • Яйця – 4 шт .;
  • Вода – 100 мл;
  • Борошно – 155 г
  • Лайм – 1 шт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Апельсиновий пісний торт від Тані Литвинової

vlcsnap-2017-04-06-18h26m29s185

Кракелін – це хрустка цукрова «кришечка» на тістечку

Приготування:

Крем:

  1. До вершків додати цедру лайма.
  2. Замотати склянку плівкою і поставити в холодильник мінімум на 1 годину.
  3. Процідити через сито і збити з цукровою пудрою.

Кракелін:

  1. Змішати холодне масло (45 г), борошно (55 г) і цукор (50 г), розкачати тонкий пласт між двома листами пергаменту.
  2. За допомогою стаканчика видавити з тіста кола, співмірні з майбутньою булкою «шу».
  3. Знову накрити пергаментом. Помістити у морозильну камеру на 10-15 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зробити хліб для тоста з малюнком – рецепт від Лізи Глинської

Заварне тісто:

  1. Налити в каструлю молоко (100 мл), воду (100 мл) і масло (90 г), додати дрібку солі. Нагрівати до утворення піни.
  2. Зняти з вогню, засипати 100 г борошна. Розмішати і поставити назад на вогонь на 5-10 хвилин. Перемішувати.
  3. У трохи остигле тісто поступово ввести 4 яйця. Замісити тісто.
  4. Готову масу залити в кондитерський мішок і видавити на застелений пергаментом деко кожне тістечко окремо.
  5. Заморожений кракелін розмістити зверху грудочок тіста.
  6. Відправити в духовку на 15-20 хвилин при 190 ° C.
  7. Після сушити в духовці 10 хвилин при 160 ° C.

Збираємо тістечко шу:

Зрізати «шапочку». За допомогою кондитерського мішка з насадкою-зірочкою наповнити тістечко готовим кремом. Поставити шапочку назад.

Тістечко Шу, можна, як і еклер, наповнити кремом через невеликий отвір на денці.