Пісний шашлик з нуту: рецепт Мікаеля Арояна

Все буде добре

Кулінар Мікаель Ароян запропонував пісний шашлик з нуту – рецепт для тих, хто часто відчуває голод. Тепер вам не доведеться бігти до холодильника через годину після обіду!

Попередній рецепт рубрики: Пісний рулет з квасолі від Асмік Гаспарян

vlcsnap-2017-04-05-11h51m01s94

Складові:

Для шашлику з нуту:

  • Нут варений – 250 г
  • Картопля – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Оливкова олія – 4 ст. л.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Соєвий соус – 1 ст. л.
  • Сіль. Перець – до смаку;
  • Спеції (за смаком)
  • Помідори черрі- 10 шт.
  • Печериці – 10 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Сік лімонний- 2 ст. л.

Ще одна страва, якою можна наїстися надовго: Ситний польський бігос від Ігоря Місевича

Для соусу теріякі

  • Соєвий соус -2 ст. л .;
  • Цукор – ½ ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Імбир – 10 г ;.
  • Оливкова олія – 1 ч. л.
  • Винний оцет – 1 ст. л.
  • Крохмаль – 3 ч. л.

Приготування:

Для приготування соусу:

  1. Часник і імбир подрібнити.
  2. З’єднати всі інгредієнти.
  3. Проварити на повільному вогні 5 хвилин після закипання.

Для шашликів:

  1. Нут замочити у воді на кілька годин. Залити чистою водою і відварити до готовності близько 40 хвилин.
  2. Змішати соус теріякі, лимонний сік, дрібно порубаний зубчик часнику.
  3. Цибулю нарізати і розділити на «пір’ячко».
  4. У миску з маринадом покласти цибулю та печериці.
  5. Цибулю, моркву, картоплю, часник, оливкова олія і відварений нут, подрібнити. Додати за смаком спеції і соєвий соус.
  6. Додати борошно, ретельно перемішати.
  7. Сформувати квадратні шматочки з фаршу.
  8. Обсмажити на середньому вогні по 3 хвилини з кожного боку.
  9. Нанизати на раніше замочені шпажки по черзі черрі, Нутовая шматочок, цибуля, грибочок, повторити. Полити соусом теріякі.
  10. Готувати шашлички приблизно 10 хвилин за температури 180 градусів.