Пісний шашлик з нуту: рецепт Мікаеля Арояна

Все буде добре

Кулінар Мікаель Ароян запропонував пісний шашлик з нуту – рецепт для тих, хто часто відчуває голод. Тепер вам не доведеться бігти до холодильника через годину після обіду!

Попередній рецепт рубрики: Пісний рулет з квасолі від Асмік Гаспарян

vlcsnap-2017-04-05-11h51m01s94

Складові:

Для шашлику з нуту:

  • Нут варений – 250 г
  • Картопля – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Оливкова олія – 4 ст. л.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Соєвий соус – 1 ст. л.
  • Сіль. Перець – до смаку;
  • Спеції (за смаком)
  • Помідори черрі- 10 шт.
  • Печериці – 10 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Сік лімонний- 2 ст. л.

Ще одна страва, якою можна наїстися надовго: Ситний польський бігос від Ігоря Місевича

Для соусу теріякі

  • Соєвий соус -2 ст. л .;
  • Цукор – ½ ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Імбир – 10 г ;.
  • Оливкова олія – 1 ч. л.
  • Винний оцет – 1 ст. л.
  • Крохмаль – 3 ч. л.

Приготування:

Для приготування соусу:

  1. Часник і імбир подрібнити.
  2. З’єднати всі інгредієнти.
  3. Проварити на повільному вогні 5 хвилин після закипання.

Для шашликів:

  1. Нут замочити у воді на кілька годин. Залити чистою водою і відварити до готовності близько 40 хвилин.
  2. Змішати соус теріякі, лимонний сік, дрібно порубаний зубчик часнику.
  3. Цибулю нарізати і розділити на «пір’ячко».
  4. У миску з маринадом покласти цибулю та печериці.
  5. Цибулю, моркву, картоплю, часник, оливкова олія і відварений нут, подрібнити. Додати за смаком спеції і соєвий соус.
  6. Додати борошно, ретельно перемішати.
  7. Сформувати квадратні шматочки з фаршу.
  8. Обсмажити на середньому вогні по 3 хвилини з кожного боку.
  9. Нанизати на раніше замочені шпажки по черзі черрі, Нутовая шматочок, цибуля, грибочок, повторити. Полити соусом теріякі.
  10. Готувати шашлички приблизно 10 хвилин за температури 180 градусів.
ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити сайт -
поставте 3 чесних галочки:

1. Я готовий щомісяця платити за доступ до сайту без реклами:

2.

3. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля