PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Пісні тюфтелі з сочевиці: рецепт Олени Іващук

Все буде добре

Рецепт пісних тюфтелей з бобових підготувала учасниця «МастерШеф 6» Олена Іващук. Вона стверджує, що м’ясоїди навіть не відрізнять їх від справжнього фаршу. Приготуйте і вирішуйте самі!

vlcsnap-2017-04-07-14h32m45s246

Складові:

  • сочевиця зелена – 1 ст .;
  • рис (варений) – 1/3 ст .;
  • морква – 1 шт .;
  • цибуля – 1 шт .;
  • рослинна олія – 2-3 ст. л .;
  • цукор – 1/2 ч. л .;
  • коріандр мелений – 2 ч. л .;
  • лавровий лист (мелений) – 1/2 ч. л .;
  • сіль – 1/2 ч. л .;
  • перець – 1/2 ч. л .;
  • печериці – 200 г;
  • вода – 300 мл;
  • томатна паста- 3 ст. л .;
  • борошно – 1 ст. л.

Приготування:

  1. Чечевицю промити і замочити на 2 години.
  2. Моркву натерти на крупній тертці. Додати масло, подрібнити за допомогою блендера.
  3. З сочевиці злити воду, промити. Подрібнити її за допомогою блендера.
  4. Додати до сочевиці моркву, рис, сіль, перець. Перемішати.
  5. Сформувати тюфтелі. Обсмажити 1-2 хвилини на рослинній олії.
  6. Приготувати соус: налити в каструлю гарячу воду, додати томатну пасту, цукор, борошно, коріандр і лавровий лист.
  7. Гриби і цибулю подрібнити, підсмажити. Додати до підливи.
  8. Залити сумішшю тюфтелі. Тушкувати 20-25 хвилин при температурі 180° C.