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
Як гарно прикрасити паску: техніка пастилаж | Все буде добре
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Як прикрасити великодню паску в техніці пастилаж

Все буде добре

Народний кондитер Аліна Стеблянко прославила своє рідне місто Суми паскою «Молитва Миру» висотою 70 см, прикрашеною крилатою фігурою з їстівної маси. У студії «Все буде добре» майстриня приготувала зменшений варіант своєї відомої роботи, увінчаний ангелом. Як красиво прикрасити паску в техніці пастилаж, читайте нижче.

vlcsnap-2017-04-11-14h31m06s92

Спечіть основу за улюбленим рецептом. Наприклад, використовуйте рецепт тіста для пасок від Тетяни Литвинової, з якого можна також приготувати милі фігурки зайців на свято.

Перед застосуванням техніки декору за допомогою пастилажа, вирівняйте поверхню паски за допомогою ганаша з білого шоколаду.

molitva_mira

Великодня паска «Молитва миру»

Інгредієнти:

  • Вершки – 60 г;
  • Білий шоколад – 100 г

Приготування:

Шоколад розтопіть на водяній бані, нагрійте вершки, ретельно перемішайте і збийте.

Покрийте ганашем верх паски. Це потрібно для кращого зчеплення пастилажа з поверхнею.

Пастилаж – це швидкосохнуча мастика з желатину, яка застигає і стає дуже міцною і довговічною.

Складові:

  • Желатин – 1 ст. л .;
  • Холодна вода – 2 ст. л .;
  • Цукрова пудра – 300 г

Приготування пастилажа:

У холодну воду додати желатин, дати йому час, щоб він розпустився.

СЕКРЕТ: Обов’язково просівають борошно і проціджують желатин через дрібне сито перед використанням. Не розчинені грудочки роблять масу менш еластичною, вона починає рватися при натязі, втрачає рівну, однорідну структуру.

На водяній бані розчинити желатин, постійно помішуючи.

Невеликими порціями (по 1 ст. л.) додавати цукрову пудру, поки маса не збереться в щільний ком, який не прилипає до рук.

Працювати з масою потрібно швидко, оскільки вона засихає миттєво (буквально через 2-3 хвилини) і може дати тріщини, чого нам абсолютно не потрібно. При замішуванні і розкачування руки і робочу поверхню необхідно посипати крохмалем.

Склеюють сухі деталі з пастилажа сумішшю вологого пастилажа з яєчним білком.

Масу пастилажа можна заготовлювати заздалегідь, але варто відзначити, що вона дуже швидко засихає – тому тут слід бути обережним і не пересушити масу. Розтопити її можна, замотавши в харчову плівку і опустивши в теплу воду.

vlcsnap-2017-04-11-14h30m56s2Виготовлення ангела і квітів з пастилажа:

Для того, щоб виліпити ангела, підготуйте лекала для крил, прикладіть до розкатаному маленької качалкою пастилажу і виріжте. Зручно для цього використовувати ніж-коліщатко для піци.

Виліпити конус-спідницю. Намочіть дерев’яну шпажку і проштрикніть конус. Зверху насадіть тулуб. Розкачайте пастилаж тонко і замотайте фігурку в плащ. Зробіть насічки, що імітують складки тканини.

Молд (форму) для обличчя можна зробити з вже висохлого пастилажа. Для цього, поки він ще м’який, прикладіть його до обличчя невеликої ляльки. Зніміть цю «маску» і залиште висихати. Потім присипте крохмалем і накладіть на кругляшок, з якого ми виліпили голову.

Також з попередньої партії пастилажа можна підготувати молд для створення квітів.

vlcsnap-2017-04-11-18h08m53s213

Розкачуємо з пастилажа також ковбаски-руки, окремо вирізаємо долоні і свічку.

Волосся робимо за допомогою часничниці.

Детальніше процес виготовлення деталей і збірку дивіться у відео.