PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Великодні капкейки: рецепт Марини Шевченко

Все буде добре

Після проведеного конкурсу на найкращого кондитера-оформлювача за версією «Все буде добре», юна кулінарка – учасниця «МастерШеф-діти-2» Євангеліна Філіпенко – попросила сьогодні одну із суддів цього конкурсу Марину Шевченко дати їй майстер-клас, як приготувати порційні великодні капкейки.

Інгредієнти розраховані на 15 капкейків.

vlcsnap-2017-04-13-12h52m17s179

Для опари:

  • молоко – 120 мл;
  • сухі дріжджі – 5 г;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • борошно – 1 ст. л.;

Приготувати опару: у мисці замішати борошно і цукор, додати тепле молоко і сухі дріжджі. Накрити миску рушником і поставити у тепле місце.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яєчний лікер: рецепт від Євгена Клопотенка

Для тіста:

  • вершкове масло – 100 г;
  • яйця – 2 шт.,;
  • жовтки – 2 шт.;
  • цукор – 80 г;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • сіль – 0,5 ч. л.,
  • борошно – 440 г

Приготувати тісто: Змішати яйця з цукром, ванільним цукром та сіллю. Окремо змішати борошно з розтопленим вершковим маслом. Змішати з опарою. Замішати тісто.

Наповнити форми для кексів тістом на дві треті. Змастити збитими жовтками. Випікати за температури  180° C 20 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирна паска за рецептом Тетяни Литвинової

Для оздоблення:

  • Цукор – 2 скл.;
  • Вода – 1 л;
  • Темний темперований шоколад – 200 ;
  • Збиті вершки;
  • Кокосова стружка

Зробити шоколадні «гнізда»:

  1. Зварити цукровий сироп: треба розвести в сотейнику воду з цукром та мішати доти, доки цукор не розтане. Довести до кипіння та зняти з вогню.
  2. Перелити сироп у пластиковий контейнер і поставити його в морозилку на 2-3 години., щоб сироп загуснув.
  3. Загорнути краї фольги до центру, щоб утворилася невелика кулька.
  4. Дістати цукровий сироп з морозилки, а темперований шоколад залити в корнетик і нанести з нього на поверхню сиропу тонкі лінії хрест-навхрест із шоколаду. Акуратно підчепити їх знизу виделкою и викласти зверху на кульку з фольги.
  5. Шоколадні смужечки складати під різним кутом на кульку з фольги, доки не утвориться гніздо.
  6. Для закріплення усіх прошарків – полити зверху на гніздо тонкі смужки шоколаду.
  7. Після того, як гніздо застигне, перевернути його на тарілку та акуратно зняти кульку-серцевину з фольги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як гарно прикрасити паску: техніка «Айсінг»

vlcsnap-2017-04-13-12h52m22s233

Для мармеладу:

  • цукор – 100 г
  • агар-агар – 1 ч. л.
  • апельсиновий сік – 200 мл

Приготувати мармелад: Змішати агар з невеликою кількістю соку. Залишити для набухання. У сік, що залишився, додати цукор, поставити на повільний вогонь і довести до кипіння. У закипілий сік з цукром обережно влити сік з агар-агаром і ретельно перемішуємо. Довести до кипіння суміш і варити ще хвилин 5-7. Розлити по формах, залишити на 25-30 хвилин для застигання.

Вирізати курчат з мармеладу. Намалювати пір’їнки, дзьоб і оченята збитими вершками і темперованим шоколадом.

Сформувати великодні капкейки: викласти на капкейки збиті вешки, посипати кокосовою стружкою. Розмістити шоколадне гніздечко, у нього «посадити» курча.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бананові капкейки: рецепт Тетяни Литвинової