PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Яєчний лікер: рецепт від Євгена Клопотенка

Все буде добре

Переможець «МастерШеф 5» Євген Клопотенко знає, як приготувати яєчний лікер в домашніх умовах. Він привіз цей рецепт з Італії, де його готують на основі вина «Марсала», яке у нас складно знайти. Женя запропонував свій варіант з більш доступних в Україні інгредіентів.

vlcsnap-2017-04-12-13h34m07s129

Складові:

  • яєчний жовток – 4 шт .;
  • цукор – 120 г;
  • молоко – 300 мл;
  • коньяк – 200 мл;

Приготування яєчного лікеру:vlcsnap-2017-04-12-13h33m44s154

  1. Молоко довести до кипіння (95° C), зняти з вогню, відставити убік, щоб трохи охололо.
  2. У глибокій мисці збити жовтки з цукром.
  3. Продовжити змішувати на водяній бані до отримання кремоподібної маси.
  4. Коли жовтки дійдуть до стану негустого соусу, обережно влити тепле молоко, продовжити збивати вінчиком.
  5. Зняти з водяної бані, дати повністю охолонути і налити коньяк тонкою цівкою, перемішуючи вінчиком.
  6. Розлити по стерилізованих пляшках і залишити в прохолодному місці (не в холодильнику, а в коморі, підвалі або на балконі) настоюватися на 3 дні .