Рулет з телятини: рецепт Андрія Бабаєва

Все буде добре

Харчовий технолог Андрій Бабаєв знає не тільки, як вибирати м’ясо, але й як готувати з нього оригінальні страви для великоднього столу. Він приніс до студії «Все буде добре» фірмовий рецепт рулету з телятини з цибулею-пореєм, якому його навчила бабуся!

vlcsnap-2017-04-13-12h59m38s255

Складові:

  • Телятина (велика теляча відбивна без кістки) – 4 шт .;
  • Вино червоне сухе – 2 склянки;
  • Сіль
  • Перець
  • Бульйон – 1 склянка;
  • Розмарин;
  • Цедра лимона;
  • Вишня сушена – 1 жменя;
  • Мускатний горіх;
  • Гвоздика;
  • Порей – 1 молодий стебло;
  • Вершкове масло – 2 ст. л .;
  • Петрушка;
  • Часник – 3 зубки;
  • Хлібні крихти – ½ склянки;
  • Рослинна олія – 2 ст. л.

Приготування пряного соусу:

У сотейник влити червоне сухе вино і бульйон, додати гілочки розмарину, довести до кипіння, уварити наполовину, вийняти розмарин.

Додати вишню і листочки розмарину, що залишилися, прогріті на сковороді спеції – мелений мускатний горіх, цедру лимона і гвоздику. Уварити соус наполовину, зняти з вогню, додати сіль і перець, подрібнити в блендері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гранатовий соус до яловичини від кулінара Ігоря Місевича

vlcsnap-2017-04-13-12h59m44s54

Приготування рулету:

Порей розрізаємо вздовж навпіл, промиваємо, підсушуємо. Міцні смужки покласти в каструлю, залити окропом, томити 2-3 хвилини, вийняти і обсушити.

Порей, що залишився, нарізати дуже дрібно, обсмажити на слабкому вогні протягом 5-7 хвилин до м’якості на вершковому маслі. Листя петрушки разом з часником подрібнити, додати до порею і злегка підсмажити. Додати хлібні крихти, обсмажити, зняти з вогню.

Шматки телятини натерти сіллю і перцем, покласти на плівку, закрити кількома шарами плівки і відбити до товщини 0,5 см. Викласти овочі на м’ясо, м’ясо покласти на смужки порею, згорнути в рулети, обв’язати.

Перекласти у форму і запікати рулет з телятини в духовці за температури 180° С протягом 25 хвилин. За десять хвилин до готовності увімкнути режим аерогрилю або верхнього нагріву для рум’яної скоринки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польські білі ковбаски: рецепт від кулінарного блогера Вікторії Попін

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити сайт -
поставте 3 чесних галочки:

1. Я готовий щомісяця платити за доступ до сайту без реклами:

2.

3. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля