Мариновані яйця: рецепт по-азійськи від Лізи Глинської

Все буде добре

Після Великодня залишилося безліч крашанок, і ви, звісно, не хочете, щоб вони зіпсувалися! «Все буде добре» і Ліза Глинська навчить вас маринувати курячі яйця в домашніх умовах так, що зі звичайних яєць у вас вийде три оригінальні закуски, яких вистачить надовго!

vlcsnap-2017-04-18-11h13m53s239

Інгредієнти:

  • варені яйця – 18 шт.
  • оцет – 100 мл;
  • цукор – ¼ ст .;
  • сіль – 1 ст. л .;
  • перець горошком- 6 шт.
  • петрушка – 1 пучок;
  • перець чилі – 1 шт .;
  • вода – 1,4 л
  • буряк середній – 1 шт.
  • цибулина – ¼ шт .;
  • лавровий лист маленький – 3 штуки;
  • запашний перець – 2-3 горошини;
  • буряковмй сік – 100 мл;
  • порошок каррі – 1 ст. л.;
  • зерна гірчиці – 1 ч. л.;
  • кардамон – 3 стручки

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фаршировані яйця – рецепт з кількою і буряковим мусом від Тимура Мазура

vlcsnap-2017-04-18-18h16m23s38

Як готувати мариновані яйця:

  1. Приготуйте маринад для білих яєць: налийте в сотейник води, додайте оцет, цукор, сіль, чорний перець горошком, проваріть 5-7 хвилин.
  2. Розлийте маринад на три каструлі порівну.
  3. Приготуйте маринад для червоних яєць: у маринад, як для білих яєць, додайте в каструлю дрібно нарізаний червоний буряк, лавровий лист, цибулю, запашний перець, буряковий сік.
  4. Приготуйте маринад для жовтих яєць: у третю частину маринаду додайте порошок каррі, насіння гірчиці, 3 стручки кардамону,
  5. Доведіть суміші до кипіння на сильному вогні. Зменшіть вогонь, варіть 5-7 хвилин. Зніміть з вогню.
  6. Очищені від шкаралупи варені яйця викладіть в маринади на 3-5 хвилин, щоб вони рівномірно просочилися кольором.
  7. Візьміть три скляні стерилізовані банки. На дно першої банки викладіть перець чилі, петрушку, наповніть яйцями, залийте теплим (не гарячим!) «білим» маринадом, щільно закрийте кришкою.
  8. Розкладіть  яйця, що залишилися, по банках. Залийте червоним і жовтим маринадом, щільно закрийте кришкою.
  9. Поставте яйця в холодильник на 2-3 дні.

В банку задля збереження можна помістити не тільки яйця і овочі: Консервовані кекси – рецепт Тетяни Литвинової