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
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Підробка домашньої курки. Як нас дурять на ринку?

Все буде добре

Ви купуєте домашню курочку, щоб покращити своє здоров’я, а замість цього заробите камені в нирках і навіть пухлину! Костянтин Грубич провів розслідування і розповів, звідки беруться підроблені кури і як вони загрожують вашому здоров’ю. Також наш експерт навчить, як правильно вибрати домашню курку на ринку.

Купуючи підроблену курку, ви не тільки переплачуєте за неї до 50 гривень, а й ризикуєте своїм здоров’ям. І отруєння – не найстрашніші наслідки такої покупки.

Колишній працівник однієї з найбільших птахофабрик країни, який зсередини знає процес реалізації старих курей, розповів про секрети виробництва:

«Найчастіше фабрика наживається на старих курках, які мають бути утилізовані. На виробництві можливі 2 варіанти перепродажу «відходів». Перший варіант – продаж живого старого птаха фермерам. Стара несучка важить до 1 кг, вони їх догодовують і перепродають як домашніх курей.

Другий варіант – птицю забивають прямо на фабриці і перепродають фермерам. Вони їх наколюють фосфатами і фарбують йодом або морквяним соком, щоб продати як свійську птицю. Є також схема роботи фермерів з торговими мережами, коли перші купують молодих курей і догодовують їх кукурудзою, щоб потім продати як преміум продукт домашнього виробництва. Старих фабричних курей повинні утилізувати або переробляти на корм тваринам, проте хто хоче втрачати на цьому гроші?»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вибрати безпечну солону рибу

У таких продуктах найчастіше присутні бактерії групи кишкової палички, які можуть викликати гостру токсичну інфекцію після його споживання. Але хто думає про такі небезпеки, коли перед тобою апетитна курка, та ще й мила жінка розповідає, як виростила її на траві і кукурудзі.

Бувають навіть випадки, коли курка просто померла в курнику на птахофермі, і її вирішили продати. Так нечисті на руку продавці намагаються ще більше заробити на продажі курки. А мертву птицю можна купити всього за 5 грн. Вони могли б придбати м’ясо старих несучок, але вони коштують близько 30-35 грн.

ВАЖЛИВО: Якщо м’ясо червоного кольору, всередині тушки багато кров’яних патьоків – значить птиця померла своєю смертю, бо кров не стекла, а залишилася в тушці і розтеклася по м’ясу!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вибрати морепродукти

Також важливо знати основні ознаки, які відрізняють справжню домашню курочку від підробки:

  • курка повинна мати запах горілої шкірки;
  • за кольором вона повинна бути світло-жовтою;
  • м’ясо домашньої курки має бути темним за кольором і щільним за структурою;
  • гомілки і крила мають бути продовгуватими, а не круглими;
  • жир домашньої курки повинен бути світло-жовтим;
  • вага домашньої несучки повинна бути 1-1,5 кг.

Тепер ви знаєте, як вибрати хорошу курку. Бережіть себе і своїх близьких! Ретельно перевіряйте продукти перед покупкою, адже з кожним днем ​​безсовісних продавців стає все більше!