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
Салат з варених яєць три рецепти | Все буде добре
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Салат з варених яєць: три прості рецепти після Великодня

Все буде добре

Зробити мариновані яйця по-азійському або салат з варених яєць? Пропонуємо вам способи «переробити» обридлий за пасхальне святкування продукт, якого, напевно, у вас залишилося в надлишку.

Читайте також: Салати на Новий рік 2018 – топ-10 рецептів

Для початку варто визначити, які яйця можна брати для вживання в їжу і подальшого приготування. У великодні дні всі наварюють яєць заздалегідь, ще й друзі приносять крашанки. Всі яйця переплутуються, і ніхто не знає, коли вони були зварені, де зберігалися. А потім люди їх їдять і отримують харчові розлади, отруєння. Мікробіолог Оксана Вольська розповіла, як визначити перші ознаки того, що яйце хоч і не набуло ще неприємного запаху, але вже не придатне у їжу і небезпечне для людини.

y_shutterstock_150832754Тріснуті, з пошкодженою шкаралупою яйця зберігаються в холодильнику максимум 12 годин, але краще їх відразу з’їсти. Справа в тому, що у тріщини в шкаралупі відразу потрапляють бактерії, які швидко розмножуються і можуть призвести до харчових отруєнь.

Свіжі яйця, зварені круто, можуть зберігатися в холодильнику 5 днів. Але вони повинні бути сухими, без тріщин і пошкоджень. Варити яйця потрібно не менше 10 хвилин.

Проведіть експеримент, за яким можна побачити, зіпсовані яйця чи ні. Акуратно почистіть їх від шкаралупи. Покладіть їх на паперову серветку, прокотіть трохи і подивіться, який слід залишився на серветці

Перша ознака того, що яйце зіпсоване і його не можна вживати в їжу – під шкаралупою багато рідини (яйце мокре).

Відразу після варіння яйце може бути мокре, бо має пористу шкаралупу, під час варіння всередину проникає вода. Але коли яйця лежать більше 5 днів, в них рідини виходить набагато більше. А все через те, що починає псуватися білок. Білок на 90% складається з води, коли він псується, вода з білка виділяється, і зберігається під шкаралупою, в ній розвиваються бактерії. Ця рідина може бути білого мутного кольору або жовтого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому перепелині яйця калорійніші за курячі? Руйнуємо міфи!

Друга ознака – очищене яйце слизьке. Спробуйте яйце на дотик.varenie_yaica

Третя ознака – структура білка деформована – є западини або тріщини. Уважно подивіться на яйце. Такі яйця, якщо вони вже пролежали кілька днів після варіння, ще не мають неприємного запаху, але вже почали псуватися, їх вживати в їжу небажано.

Коли ви розібралися, що з ваших запасів придатне для подальшого використання, ви зможете маринувати курячі яйця за азіатським рецептом або приготувати салат з варених яєць.

Салат з варених яєць з зеленою цибулею

Вам знадобиться:

  • Яйце варене – 3 шт .;
  • Зелена цибуля – маленький пучок;
  • Сметана – для заправки;
  • Сіль – до смаку

Мабуть, найпростіший, але від цього не менш смачний рецепт.

Поріжте доволі дрібно яйця, наріжте дрібно цибулю, змішайте з 3-4 столовими ложками сметани, присолите.

Салат з варених яєць з сухариками

Вам знадобиться:

  • Яйце варене – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – 25 мл
  • Сухарики – 30 г
  • Часник – 1 зубчик
  • Майонез – 2 ст. л.

Очистіть цибулю і моркву. Наріжте цибулю кубиками, моркву натріть.

Пасеруйте овочі на сковорідці в рослинному маслі до готовності.

Перекладіть в миску і вичавіть часник.

Додайте сухарики. Заправте майонезом. Перемішайте.

Салат з варених яєць з шинкою

Вам знадобиться:

  • Яйце варене – 4 шт.
  • Шинка – 300 г
  • Помідори – 2 шт.
  • Пекінська капуста – 300 г
  • Консервована кукурудза – 200 г
  • Оливкова олія – 2-3 ст. л.
  • Сіль – до смаку
  • Перець – до смаку

Яйця і помідори наріжте кубиками, капусту і шинку – соломкою.

Злийте рідину з кукурудзи і додайте її до інших інгредієнтів.

Посоліть, поперчіть, заправте оливковою олією. Перемішайте.

Смачного, і Все буде добре!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фаршировані яйця – рецепт з кількою і буряковим мусом від Тимура Мазура