Судак під соусом песто: рецепт Артема Радучича

Все буде добре

З річкової риби можна готувати вишукані ресторанні страви. Пропонуємо вам рецепт судака, який розробив український шеф-кухар балканського походження Артем Радучич.

vlcsnap-2017-04-20-14h21m32s186

Судак під соусом песто на картопляній подушці

Складові:

Для риби:

  • судак – 0,5 кг;
  • картопля – 0,5 кг;
  • мак – 1 ч. л.;
  • чебрець – 6 гілочок;
  • імбир – 20 г;
  • лимон – 300 г;
  • домашній кетчуп;
  • бульйон;
  • горіх волоський – 30 г;
  • буряк – 100 г;
  • молоко – 2 ст. л.;
  • сіль, перець – до смаку

Читайте також: Рецепт судака від Євангеліни Філіпенко

Для соусу песто:

  • пармезан – 120 г;
  • базилік – 30 г;
  • оливкова олія – ​​60 г;
  • сіль, перець – до смаку;
  • лимонний сік – 20 мл;
  • горіх волоський – 30 г;
  • часник – 1 голівка;
  • борошно – 50 г

Читайте також: Рулет з судака за рецептом Саші Швеця

vlcsnap-2017-04-20-14h21m35s200

Приготування:

  1. Приготувати картопляне пюре. Відварити картоплю, потовкти, додати вершкове масло
  2. Запарити мак в окропі на півгодини. Коли мак стане м’яким, ввести його в пюре, перемішати.
  3. Приготувати маринад і соус для запікання. У лимонний сік додати натерту цедру та імбирний корінь. Додати сіль, чебрець, перець за смаком.
  4. Нарізати філе судака товщиною не більше 2 см.
  5. Маринувати філе судака 3 хвилини.
  6. Домашній кетчуп розвести з бульйоном, додати листочки чебрецю, волоські горіхи, перець, сіль, цукор. 2-3 хвилини кип’ятити в соуснику.
  7. На змащене маслом деко викласти один на інший шматочки маринованого судака, поливаючи кожен з них соусом.
  8. Приготувати соус песто. Нарізати часник і базилік. Додати волоські горіхи, оливкову олію, сіль.
  9. Поступово ввести в соус борошно і пармезан. Виліпити з отриманого тіста коло і накрити їм рибу.
  10. Випікати рибу разом з тестом в духовці за 180° 15 хвилин.
  11. Приготувати буряковий соус: з буряка зробити фреш, закип’ятити, додати сіль, перець, варити до загустіння.
  12. На тарілку викласти картопляне пюре, потім рибу з соусом песто, ще трохи пюре, прикрасити свёкольним соусом.
ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити сайт -
поставте 3 чесних галочки:

1. Я готовий щомісяця платити за доступ до сайту без реклами:

2.

3. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля