Язики на грилі: рецепт Сергія Калініна

Все буде добре

Не всі люблять субпродукти, але язики на мангалі – це чудовий недорогий спосіб нагодувати цілу компанію вередунів. Кулінарний експерт Сергій Калінін приберіг східний рецепт язика на грилі – страва називається гютан.

Попередній рецепт рубрики: Курячі гомілки на мангалі: рецепт від Жені Клопотенка та Олени Курилової

vlcsnap-2017-04-25-13h25m14s19

Інгредієнти для гютана:

  • Свинячі  язики – 1,5 кг;
  • Помідори – 2 шт.;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Яблучний оцет – 250 мл;
  • Розмарин – 1 гілочка;
  • Сіль, перець – до смаку

vlcsnap-2017-04-25-17h50m04s234

Готуємо свинячі  язики на мангалі:

  1. Язики відварити.
  2. Змішати з дрібно нарізаним помідором і цибулею, яблучним оцтом, розмарином.
  3. Залишити маринуватися на 10 хвилин.
  4. Зробити великі надрізи на язиках – вкласти туди нарізаний півкільцями помідор.
  5. Надіслати запікатися на мангал на 10 хвилин.

Читайте також: Швидкий маринад для шашлику: топ-3 експрес методи

Бонус! Десерт на мангалі від Юлії Бортник

vlcsnap-2017-04-25-18h09m20s251

Інгредієнти для десерту:

  • Зелене яблуко – 4 шт.;
  • Пісочне печиво – 100 г;
  • Цукор – 4 ст. л.;
  • Вершкове масло – 2 ст. л.

Готуємо десерт з яблука і печива:

  1. Яблуко нарізати великими кубиками, зробити крихту з пісочного печива
  2. Розтопити вершкове масло і змішати з шматочками яблука і цукром
  3. Зверху посипати крихтою пісочного печива і загорнути у фольгу
  4. Надіслати запікатися на мангалі 5 хвилин.

Дивіться також: Як вибрати дрова для пікніка?