Рецепт китайських булочок від Олени Курилової

Все буде добре

Екстрасенс Олена Курилова привезла з однієї із захоплюючих подорожей справжній рецепт китайських булочок баоцзи. Приготуйте солодкі і солоні пиріжки, що ніколи не пригорять, у себе вдома!

vlcsnap-2017-04-26-21h26m32s208

Для тіста вам знадобиться:

  • борошно – 600 г;
  • тепле молоко – 120 мл;
  • свіжі дріжджі – 60 г;
  • цукор – 90 г;
  • рослинне масло – 60 мл;
  • дрібка солі
  • теплий сік шпинату – 120 мл
  • теплий сік буряка – 120 мл

Читайте також: Качка по-пекінськи від Сергія Калініна

vlcsnap-2017-04-26-21h26m36s0

Для солоної начинки:

  • свинячий фарш – 300 г
  • капуста – 300 г
  • морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • тертий імбир – 1 ч. л.
  • соєвий соус – 2 ст. л.
  • кмин – 1 ч. л.
  • сіль, перець – до смаку
  • олія для смаження

Читайте також: Китайська бита курка Бань-Бань від Сергія Калініна

vlcsnap-2017-04-26-13h35m28s208

Для солодкої начинки:

  • волоський горіх – 50 г
  • родзинки – 50 г
  • курага – 50 г
  • кунжут – 20 г
  • ром або коньяк – 2 ст. л
  • мелений кардамон або гвоздика – 1 ч. л.

Читайте також: Рецепт пиріжків-яблучок від Максима Ганаги

vlcsnap-2017-04-26-13h35m25s171

Рецепт китайських булочок:

  1. Для початку приготуйте опару: змішайте тепле молоко, цукор і дріжджі і залиште їх в теплому місці на 10 хвилин, щоб рідина почала пінитися.
  2. Поступово введіть в опару борошно, рослинну олію і щіпку солі і замішайте еластичне тісто.
  3. Розділіть тісто на 3 рівні частини. В одну частину додайте сік шпинату, в другу – сік буряка. Третю частину залиште білої.
  4. Приготуйте солону начинку: цибулю, моркву і капусту подрібніть і обсмажте на олії.
  5. Окремо обсмажте свинячий фарш, посоліть і поперчіть його.
  6. Змішайте фарш з обсмаженими овочами, додайте подрібнений часник, тертий імбир, соєвий соус, кмин, сіль і перець до смаку.
  7. Приготуйте солодку начинку: подрібніть до однорідності волоські горіхи, родзинки, курагу і кунжут; Додайте в суміш ром або коньяк, мелений кардамон або гвоздику, перемішайте.
  8. Розкачайте з тіста невеликі коржики, всередину покладіть солону начинку. Зліпити пиріжки, защипніть край в один хвостик.
  9. Щоб зробити смугасті булочки з солодкою начинкою, розкачайте шматочки тіста трьох різних кольорів в смуги однакового діаметра.
  10. Покладіть три шари тіста один на один, змащуючи їх рослинною олією.
  11. Рівномірно розподіліть зверху солодку начинку і скачайте всі три шари разом в рулет.
  12. Розріжте його ножем на частини 3-4 см шириною.
  13. Накрийте пиріжки і булочки рушником і залиште їх на 20 хвилин, щоб вони піднялися і збільшилися вдвічі.
  14. Приготуйте парову баню, використовуючи велике сито або пелюсткову форму-пароварку.
  15. Покладіть на неї зверху пиріжки і булочки і готуйте їх на пару 20 хвилин.
  16. Для зберігання огорніть булочки харчовою плівкою і тримайте їх в холодильнику; розігрівайте протягом хвилини в мікрохвильовці.