Печінка на мангалі: рецепт Мікаеля Арояна

Все буде добре

Напевно, ви досі не готували ситний шашлик з печінки на мангалі, тому що вважаєте, що і так не дуже соковитий продукт стане зовсім жорстким? Спеціаліст з м’яса Мікаель Ароян знає, який незвичайний інгредієнт врятує ситуацію!

Попередній рецепт рубрики: Як приготувати рибу на мангалі – рецепт Ольги Мартиновської

vlcsnap-2017-04-27-14h07m47s236

Шашлик можна готувати не тільки з м’яса, але й із субпродуктів

Складові:

  • Яловича печінка – 2,2 кг;
  • Молоко – 500 мл;
  • Чорнослив – 50 г;
  • Сальник свинячий (жирова сітка) – 1 кг;
  • Кінза – пучок;
  • Сіль, цукор, чорний перець – до смаку;
  • Гранат і цибуля – для подачі

Читайте також: Шашлик в гранатовому соці від Миколи Тищенка

vlcsnap-2017-04-27-14h09m03s237

Спосіб приготування:

  1. Печінку промити. Нарізати на великі шматки 3х3х5 см. Вимочити в молоці і чорносливі 30 хвилин, так переб’ється запах субпродукту і утвориться приємний аромат.
  2. Поперчити, посолити і додати цукор, щоб утворилася золотава скоринка при обсмажуванні і пішла гіркота субпродукту. Додати нарізану кінзу.
  3. Жирову плівку нарізати квадратиками з діагоналлю 15 см, щоб у неї можна було загорнути конвертиком шматочки печінки.
  4. Кожен шматок печінки акуратно і щільно загорнути в сітку. Нанизати на шампур.
  5. Печінка в сітці на мангалі  смажиться на середньому вугіллі на відстані 4-5 сантиметрів 15 хвилин.

Готовність страви можна визначити за зміною кольору і прозорістю сітки: як тільки вона по виступаючих кутах обвуглиться, а місцями стане прозорою, можна вважати, що готово.