Маринад для шашлику на кефірі: рецепт

Все буде добре

Ми вже куштували безліч маринадів: починаючи стандартним оцтовим, закінчуючи неймовірним з ківі. Повернемося до більш простих інгредієнтів і приготуємо маринад для шашлику на кефірі. Рецептом поділився чудовий кулінар Ігор Місевич.

Вам знадобиться:

  • Кефір 2,5-3,2% жирності – 500 мл;
  • Мінеральна вода (газована) – 500 мл;
  • Мелений чорний перець – до смаку;
  • Суміш трав – до смаку
  • Сіль – до смаку, безпосередньо перед приготуванням

Читайте також: Швидкий маринад для шашлику – топ-3 експрес методи

kurica_v_kefirnom_souse_176776Маринад для шашлику на кефірі універсальний – підходить для будь-якого м’яса. Зазначена кількість інгредієнтів розрахована на 1 кг м’яса. Ви також можете збагатити смак додаванням цибулі або лимонного соку.

Кефір розм’якшує м’ясо за рахунок вмісту молочної кислоти. Жирність кефіру визначає «маслянистість» м’яса.

Курку досить замаринувати в такій суміші на 2 години, свинину ж варто витримати довше: близько чотирьох годин.

Готуючи маринад для шашлику на кефірі, врахуйте, що краще сіль додавати безпосередньо перед нанизуванням. Спеції ж варто всипати відразу.

Смачного, і Все буде добре!

Читайте також: Шашлик в гранатовому соці від Миколи Тищенка

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити сайт -
поставте 3 чесних галочки:

1. Я готовий щомісяця платити за доступ до сайту без реклами:

2.

3. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля