PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9ImRvYnJlLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo=

Найкращі рецепти для пікніка

Все буде добре

Травневі свята – люди збираються з друзями і влаштовують веселі пікніки на природі. Але щоб теплі деньки не обернулися поганим настроєм або навіть отруєнням, сайт СТБ підготував збірник кращих рецептів страв на мангалі від кулінарних експертів шоу «Все буде добре».

piknik__1_

Лаваш-гриль від Тетяни Литвинової

Складові:

  • Сулугуні – 500 г;
  • Помідори – 3 шт.;
  • Кінза – до смаку
  • Петрушка – до смаку;
  • Рукола – до смаку;
  • Лаваш – 4 шт.

Сир і зелень дрібно нарізаємо. Помідори на пару хвилин кладемо на гаряче вугілля, прибираємо і знімаємо шкірку. Нарізаємо помідори кубиками, перемішуємо з зеленню і сиром. Суміш загортаємо в конверт з лаваша і обсмажуємо 2-3 хвилини над не надто гарячим вугіллям.

Курка-барбекю на грилі від Сергія Калініна

Складові:

  • Курка – 1 шт.;
  • Лимон – 3 шт .;
  • Часник, головки – 1 шт .;
  • Розмарин сушений – 1 ст.л .;
  • Чебрець сушений – 1 ст.л .;
  • Лавровий лист – 1 ст.л .;
  • Рослинна олія – ​​100 г;
  • Кетчуп – 400 г;
  • Соєвий соус – 50 мл;
  • Гірчиця – 2 ч.л .;
  • Крохмаль – 1 ч.л .;
  • Сіль до смаку;
  • Перець – до смаку

Курку натираємо крупною сіллю і залишаємо від 2 до 8 годин. Після сіль видаляємо і вирізаємо у курки хребет. Розмарин, лавровий лист, чебрець, лимонну цедру і роздавлений часник розтираємо з рослинним маслом і натираємо цією сумішшю курку. Викладаємо на одноразовий деко з алюмінію нарізаний кружками лимон, на лимон – курку (грудинкою вгору). Загортаємо деко в фольгу і поміщаємо на мангал. Час запікання залежить від ваги курки: щоб курка присмажився, потрібно по 20 хвилин на кожні 500 г курки. Коли курка буде готова, видаляємо фольгу і знову поміщаємо курку на мангал, щоб вона підрум’янилася. В цей час змішуємо гострий кетчуп, соєвий соус, гірчицю, чорний перець і трохи крохмалю. Змащуємо соусом курку з двох сторін і запікаємо ще пару хвилин.

Три види квасу від Ігоря Місевича

Квас з м’ятою і родзинками

Складові:

  • Житні сухарі – 200 г;
  • Окріп – 1500 мл;
  • Дріжджі сухі – 10 г;
  • Цукор – 2 склянки;
  • М’ята – 50 г;
  • Вода (для м’ятного екстракту) – 0,5 склянки
  • Родзинки – до смаку

М’яту заливаємо окропом і залишаємо, щоб настоялась. Сухарі заливаємо окропом і залишаємо на 4 години. Проціджуємо, сухарі відкидаємо, а в воду додаємо дріжджі. Перемішуємо, вливаємо м’ятний екстракт і кладемо цукор. Добре перемішуємо, шийку ємності з квасом накриваємо марлею і залишаємо на добу при температурі 20-25 ° С. Через 24 години додаємо ізюм і залишаємо ще на 3 дня.

Яблучний квас

Складові:

  • Сушені яблука – 200 г;
  • Вода – 1500 мл;
  • Цукор – 2 склянки;
  • Дріжджі – 10 г;
  • Лимон – 1 шт.

Яблука заливаємо окропом і залишаємо на 2-3 години. Проціджуємо розчин, додаємо цукор (2 ст.л.), дріжджі і лимонний сік. Ми залишаємо квас на 3-4 години, а після всипаємо цукор, що залишився. Потім залишаємо квас в теплому місці на добу. Після квас кип’ятимо, поки на поверхні не з’явиться біла плівка, охолоджуємо і переливаємо в пляшки.

Справжній український квас

Складові:

  • Хліб житній черствий – 200 г;
  • Окріп – 1500 мл;
  • Кориця – 10 г;
  • Дріжджі – 10 г;
  • Цукор – 2 склянки

Хліб змішуємо з корицею і заливаємо окропом (1 л). Ми залишаємо на 3-4 години. Додаємо дріжджі (вода повинна в цей час вже охолонути до температури 25-30 ° С) і цукор (2 ст.л.). Миску з закваскою накриваємо марлею і залишаємо на 3-4 дні. У воді (500 мл) розчиняємо цукор, що залишився. Додаємо цукрову воду в закваску і поміщаємо посуд з квасом на вогонь. Кип’ятимо квас до появам на поверхні білої піни (15-20 хвилин), потім проціджуємо і охолоджуємо.

Банан-гриль з шоколадом у фользі від Сергія Калініна

Складові:

  • Банани – 2 шт.;
  • Родзинки – 150 г;
  • Горіхи – 150 г;
  • Шоколад – 50 г;
  • Кориця – 1 ч.л.

Надрізаємо банан з одного боку, уздовж по всій довжині, намагаючись зберегти його вигин. Дістаємо м’якоть і дрібно нарізаємо. Подрібнюємо горіхи і шоколад. Змішуємо бананову м’якоть, горіхи, шоколад, корицю і родзинки. Начиняємо цією сумішшю бананову шкірку, загортаємо в фольгу і запікаємо на грилі (або в духовці) 10 хвилин.

Кебаб на вогні з трьох сортів м’яса від Ігоря Місевича

Складові:

  • Свинина – 300 г;
  • Яловичина – 300 г;
  • Курка, м’якоть – 300 г;
  • Сало – 100 г;
  • Зелень (кріп, кінза, петрушка) – до смаку;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт .;
  • Холодна вода – до смаку;
  • Помідори – 4 шт .;
  • Олія – ​​1 ст.л .;
  • Червоний гострий перець – до смаку;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Зелень (для соусу) – до смаку;
  • Соєвий соус – до смаку;
  • Сіль до смаку;
  • Перець – до смаку;
  • Цукор – до смаку

Помідори розрізаємо на дві частини, одягаємо на шампур і поміщаємо на гриль. Запікаємо пару хвилин, а потім знімаємо з помідорів шкірку і перетираємо їх через сито. Томатне пюре змішуємо з рубаною зеленню, роздавлений часник, подрібненим червоним перцем, соєвим соусом і рослинним маслом. Доводимо до смаку сіллю і цукром. М’ясо, сало, цибулю і зелень пропускаємо через м’ясорубку. Перемішуємо, додаємо холодну воду або подрібнений лід. до смаку додаємо сіль, перець і дуже довго перемішуємо і відбиваємо фарш – поки він не перетвориться в однорідну пружну масу. З невеликих порцій фаршу мокрими руками формуємо ковбаски і одягаємо їх на шампур. Обсмажуємо на грилі до рум’яної.

Кетчуп своїми руками від Тетяни Литвинової

Складові:

  • Томати – 2000 г;
  • Яблуко – 250 г;
  • Цибуля ріпчаста, великий – 1 шт .;
  • Олія – ​​до смаку;
  • Лавровий лист – 5 шт .;
  • Запашний перець – до смаку;
  • Коріандр – до смаку;
  • Чорний перець – 1 ст.л .;
  • Гвоздика – до смаку;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Сіль – до смаку;
  • Перець – до смаку

З помідорів віджимаємо сік. Розміщуємо сік на сильний вогонь, кладемо в каструлю марлевий мішечок зі спеціями і уварюємо на 2/3 об’єму. Яблука очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо великими кубиками, викладаємо в каструлю з невеликою кількістю води, накриваємо кришкою і Томім на повільному вогні до м’якості. Цибулю нарізаємо півкільцями, часник – слайсами. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі, поки вони не стануть м’якими. Після перебиваємо блендером яблука разом з цибулею і часником до консистенції крему. З’єднуємо томатний сік з яблучно-цибульним пюре, доводимо до смаку сіллю і цукром. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, варимо пару хвилин і знімаємо з вогню. Для приготування кетчупу потрібно вибирати стиглі, м’ясисті помідори. З макухи можна вдруге віджати сік. Важливо не переварити помідори: колір увареного соку повинен бути не дуже темним.

Фруктовий десерт на вугіллі

Складові:

  • Зелене яблуко – 2 шт.;
  • Апельсин – 2 шт.;
  • Банан – 2 шт.;
  • Цукрова пудра – до смаку;
  • Кориця мелена – до смаку;
  • Вершкове масло – 80 г;

Яблука, апельсини, банани нарізаємо часточками, викладаємо на фольгу. Посипаємо цукровою пудрою і корицею, додаємо вершкове масло. Потім загортаємо фрукти в фольгу і запікаємо на грилі 15 хвилин.

Шашлик на природі від Ігоря Місевича

Маринад для курки

  • Куряче філе – 450 г;
  • Апельсиновий сік – 200 мл;
  • Чорний перець – до смаку;
  • Кориця – до смаку;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Червоний гострий перець – до смаку
  • Оливкова олія – ​​до смаку;
  • Сіль – до смаку

Куряче філе крупно нарізаємо, заливаємо свіжовіджатим апельсиновим соком і додаємо інші інгредієнти. Ми залишаємо курку маринуватися протягом 30-50 хвилин, а після обсмажуємо над вугіллям до готовності. Якщо м’ясо горить, скроплюємо його водою, пивом або маринадом.

Маринад для телятини

  • Телятина – 450 г;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт;
  • Томатний сік-300 мл;
  • Ворчестерський або соєвий соус – 1 ст.л .;
  • Коньяк – 25 мл;
  • Хрін тертий – 0,5 ст.л .;
  • Оливкова олія – ​​5 ст.л .;
  • Лимонний сік – 1,5 ст.л .;
  • сіль

М’ясо (вирізку) нарізаємо великими шматочками, а цибулю – півкільцями. М’ясо маринуємо в суміші всіх інгредієнтів і залишаємо на період від 20 хвилин до 8 годин. Після нанизуємо шматочки м’яса на шампури і обсмажуємо над вугіллям до готовності. Якщо м’ясо горить, скроплюємо його водою, пивом або маринадом.

Маринад для свинини

  • Свинина – 450 г;
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт .;
  • Чорний перець горошком – до смаку;
  • Соєвий соус – 20 мл;
  • Коньяк – 40 мл;
  • Червоний перець – до смаку;
  • Оливкова олія – ​​3 ст.л .;
  • Сіль до смаку

Свинину (вирізку) нарізаємо великими шматочками, а цибулю – півкільцями. М’ясо маринуємо в суміші всіх інгредієнтів і залишаємо на період від 20 хвилин до 5 годин. Після нанизуємо шматочки м’яса на шампури і обсмажуємо над вугіллям до готовності. Якщо м’ясо горить, скроплюємо його водою, пивом або маринадом.