Швидкий маринад для шашлику: топ-3 експрес методи

Все буде добре

Вже зовсім скоро травневі свята і, відповідно, похід на шашлики. Найчастіше у нас немає часу довго маринувати шашлик, але ж так хочеться, щоб він був ніжним і соковитим. В арсеналі Ігоря Місевича є секретна зброя – рецепти швидких маринадів, які зроблять будь-яке м’ясо дивовижно смачним всього за годину!

Читайте також: Вихідні у травні 2017 в Україні – як відпочиваємо

Мало хто знає, але маринаду вже більше 2000 років. Ще древні римляни помітили, що вимочування м’яса і риби в солоній морській воді додає страві м’якості і помітно покращує смак. Маринад в перекладі з латинської означає «морський». Згодом маринади стали дуже популярними, їх рецепти удосконалювалися і доповнювалися новими інгредієнтами. Жителі Південної Європи почали використовувати оцет. Так в історії кулінарії з’явився метод маринування овочів і фруктів для їх подальшої консервації і тривалого зберігання. А на сході маринади почали робити на основі незліченних спецій і прянощів. Сьогодні існують рецепти експрес-маринадів (швидких маринадів), які швидко перетворюють навіть жорстке м’ясо yf неперевершений шашлик.

«Ці рецепти швидких маринадів я багато разів перевіряв на собі і друзях, – розповідає Ігор Місевич. – Ми з кумом – справжні шашличники. 5 років тому ми створили клуб любителів шашлику. Так вийшло, що у трьох наших друзів дні народження в травні, тому на пікнік ми вибираємося часто. І кожен раз я використовую новий вид маринаду. Я беру старі рецепти, покращую їх і додаю щось нове…»

Рецепт швидкого гірчичного маринаду

Складові:

  • Гірчиця – 1 банка (250 г)
  • Цибуля ріпчаста – 2 великі головки
  • Соєвий соус – 1-2 ст. л
  • Перець, шавлія, базилік, орегано
Игорь Мисевич

Игорь Мисевич

Приготування:

  1. 1. Дрібно нарізаємо цибулю.
  2. 2. Горчицу змішуємо з соєвим соусом.
  3. 3. Додаємо до суміші цибулю.
  4. 4. Додаємо прянощі. Все ретельно перемішуємо.
  5. 5. Шматки свинини обвалюємо в маринаді і залишаємо на годину.

Для яловичини гірчиця не підходить – це м’ясо досить жорстке, а гірчиця не так сильно впливає на м’ясо, як, наприклад, ківі, тож шашлик може вийти жорстким.

Рецепт швидкого м’ятно-лимонного маринаду

Складові:

  • 4-5 ст. лимонного соку
  • 3-4 листочка м’яти
  • 60 мл білого вина
  • 1 ріпчаста цибулина
  • Часниковий порошок (або 2-3 подрібнені зубчики часнику)
  • Майоран, чебрець, мелений червоний перець (гострий і солодкий)

Приготування:

  1. Цибулину дрібно нарізати.
  2. М’яту порубати, полити лимонним соком.
  3. Змішуємо цибулю і м’яту. Додаємо прянощі і часник.
  4. Заливаємо суміш вином. Все добре перемішуємо.
  5. Маринуємо м’ясо годину

Маринад на основі лимона смачніший, а кислота менш агресивна – вона не розщеплює м’ясо на волокна, але прибирає жорсткість. Сік сприятиме прискореній ферментації м’яса. Крім розм’якшення, лимон допомагає м’ясу краще ввібрати спеції і прянощі. Такий маринад захищає продукт від сильного підгоряння, оскільки перший тепловий удар він приймає на себе.

Рецепт швидкого універсального маринаду з ківі

Складові:

  • 1 ківі
  • 3-4 цибулини
  • 1 ст. мінеральної води
  • Спеції за смаком
Маринад из киви

Маринад из киви

Приготування:

  1. Цибулю дрібно нарізати. Змішати зі спеціями і мінералкою.
  2. Ківі перемелюємо в блендері.
  3. Додаємо отриману суміш до цибулі. Добре перемішуємо.
  4. Залишаємо маринуватися на 20 хв.

Маринад з ківі вважається універсальним. Органічні кислоти ківі мають руйнівну дію на білок колаген – м’ясо буде легко жуватися і засвоюватися. А фермент, який міститься у фрукті, дуже швидко розм’якшує м’ясо. Фрукт дуже сильно впливає на м’ясо, тож підходить для всіх видів, навіть для жорсткої телятини.

Нехай ваш шашлик буде найсмачнішим!

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити сайт -
поставте 3 чесних галочки:

1. Я готовий щомісяця платити за доступ до сайту без реклами:

2.

3. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля